DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen összehasonlította tavalyi és idei autóját

A finn pilóta nagyon elemében volt az idei F1-es szezonra történő felkészülése alatt Barcelonában, hiszen nevéhez fűződött a leggyorsabb kör - bár szerinte nem ez volt a maximum.

A finn pilóta volt az egyetlen, aki a teszt alatt be tudott férkőzni 1:19 alá, 1:18.634-es, szuperlágy gumikon futott idejével toronymagasan a legjobb lett a mezőnyben. Nyolc, megbízhatóan teljesített, és gyorskörökkel tarkított nap után szinte mindenki kivétel nélkül bajnoki esélyesnek kiáltotta ki a Ferrarit, melyre Raikkönen is rájátszott, azt nyilatkozva, hogy még gyorsabbak is tudtak volna lenni. Érdekes módon másfél héttel a szezonkezdet előtt a finn mégsem szeretné a favorit-címkét csapatára aggatni, mondván Melbourne teljesen más pálya, mint a barcelonai.



„Nagyon sok mindent próbáltunk ki, és semmi sem működött 100%-os eredményességgel, de később szeretnénk, hogy így legyen” – idézte a finnt a Crash.net. „Erre való a tesztelés, viszont az egyes etapok között nem volt időnk arra, hogy nagy változásokat végezzünk el. Voltak ötleteink, hogy miket szeretnénk megvalósítani, a nap végén pedig örültünk az elvégzett munkának. Persze Melbourne teljesen más pálya, ezért az, hogy valami itt bevált, még nem biztos, hogy ott tökéletesen fog működni. Remek munkát végeztünk az új autóval, a szabályok megváltoztak, ezért sokkal nagyobb a tapadás. Eddig pozitív érzéseim vannak, de elég gyorsak leszünk-e majd? Meglátjuk.”

A Williams teljesítményért felelős mérnöke, Rob Smedley szerint Massa teszteken látott formája annak köszönhető, hogy ezek az autók sokkal közelebb állnak azokhoz a gépekhez, melyeket 2008 tájékán vezetett. Nos, Kimi Raikkönen 2007-ben bajnoki címet szerzett a Ferrarival, azonban kevésbé látja így a helyzetet. „Nem hinném, hogy így lenne, sőt, tavalyhoz képest sem nagy a változás” – mondta a finn. „Persze a tapadás és a gumik másmilyenek, de nem mondanám, hogy jobban illene hozzám, mint a többiekhez. Más szabályok, más autók vannak, és még korai mondani bármit is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: