DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Dobj el mindent: rózsaszín lett a Force India!

Pár hete szóbeszéd szintjén már felmerült, most viszont a csapat maga is megerősítette: új szponzori szerződésük értelmében rózsaszín autóval teljesíti a szezont a silverstone-i F1-es istálló!

Beigazolódtak a pletykák, melyek szerint pinkre válthat idén a Force India, hiszen a silverstone-i alakulat tárgyalást folytatott a Best Water Technology nevű víztechnikai céggel, mely korábban már DTM-autókat is rózsaszínűre mázoltatott. Most a szponzori bejelentéssel együtt megérkezett az autó új látványterve is – annyi bizonyos, hogy szokni kell majd ezt a dizájnt…

A csapat tulajdonosa, Vijay Mallya így nyilatkozott a szerződésről: „Óriási hír a BWT érkezése az F1-be, ez tízéves történetünk egyik legfontosabb partneri kapcsolata. A szerződés jelzi, mennyire messzire jutottunk együtt csapatként, s egyúttal teljessé teszi az eredményes téli szponzori tárgyalásinkat is. Autóink 2017-ben vibráló és matt színeket viselnek majd, s a dizájn megváltoztatása jól mutatja, mennyire erős ez a kapcsolat, s milyen komolyak a BWT szándékai.”

A Force India 2008-as, arany-fehér-piros színekben történő debütálását követően 2009-től 2013-ig az indiai zászló színeit viselte magán, melyek aztán fokozatosan háttérbe szorultak, de csak mostanra tűntek el teljesen. A Formula-1-ben utoljára 25 évvel ezelőtt, a Brabham utolsó F1-es autóján láthattunk jelentősebb mennyiségű rózsaszínt.



forceindia-rozsaszin

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: