DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Ferrari nem a Mercedest, hanem a Red Bullt figyelte

Sergio Marchionne elárulta, mi volt az a két cél, amit kitűztek maguk elé a barcelonai F1-es tesztekre - ő és Sebastian Vettel is úgy látja, hogy továbbra is a Mercedes a legjobb.

Nagyszerű teljesítményt nyújtott a két barcelonai teszthét során a Ferrari, a maranellóiak új autója gyorsnak, megbízhatónak és kretívnak tűnt, sokak szerint hosszú idő után ez lehet a legjobb Ferrari - persze hogy ez mire lesz elég, az más kérdés. Ugyan télen mindig a Scuderiáról szólnak a hírek és mindig esélyesnek tűnik a csapat, most viszont épphogy nem ők, hanem a közvélemény beszél róluk így - sőt, Sergio Marchionne kifejezetten konzervatív kijelentéseket tesz.

"Két nézőpont szerint dolgoztunk Barcelonában. Az egyik az volt, hogy az autó legyen megbízható, a másik pedig, hogy jöjjünk ki jól a Red Bull-lal való összevetésből. Jelen pillanatban még mindig a Mercedes van legelöl, a McLarennek pedig gyors felépülést kívánok" - foglalta össze az eseményeket a Ferrari elnöke.

vettel-2017



"Az új autónk megbízható és hitet érdemlő. a cél pedig természetesen mindig az, hogy nyerjünk. Ez teljesen egyértelmű és most nagyon léptünk előre" - tette hozzá azért bizakodóan Marchionne, aki szerint el kell jutniuk ismét oda, ahol Michael Schumacher idején voltak, vissza kell térniük a győztes útra.

Sebastian Vettel is hasonló, pozitív, de visszafogott hangnemben értékelt. "Az autónk egyértelműen jobb, mint tavaly volt, de a Mercedes hagyományosan lassít a teszteken, aztán szárnyal a futamokon, úgyhogy továbbra is ők azok, akiket le kell győzni. Érdekes szezon lesz, mert az autók sokkal gyorsabbak, a pilótáknak nagyon keményen kell dolgozni a fizetésükért, amit jó lesz látni" - tette hozzá még a szabályváltozásokkal kapcsolatban a négyszeres világbajnok.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: