DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Nagy kérdések a Renault-nál Melbourne előtt

A francia gyártó új motort épített a 2017-es F1-es szezonban, a teszteken tapasztalt megbízhatósági problémák miatt azonban bizonytalanok, hol is állnak a szezonnyitó előtt.

Cyril Abiteboul Motorsportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy bár megbízhatóság terén vannak problémáik, nincsen kétségük afelől, hogy a kívánt teljesítmény-növekedést sikerült elérniük. Sőt, az ügyvezető igazgató szerint még meg is haladták céljaikat. A kétarcú felkészülés miatt azonban nagy a bizonytalanság, hogy mi lesz majd a szezonnyitón. „Melbourne-ben bármi megtörténhet, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy csak jó dolgok történjenek Melbourne-ben” – mondta Abiteboul.



„Úgy véljük, hogy irányításunk alatt tartjuk a helyzetet, de ezek az erőforrások annyira összetett munkát igényelnek, hogy néhány döntést még meg kell hoznunk Melbourne előtt. Ezek nem csak a sorrendet fogják befolyásolni a célba érkezéskor, hanem azt is, hogy egyáltalán célba fogunk-e érni. Kritikus úton haladunk, ezért nagyon fontos, hogy koncentráltak maradjunk, és semmit se vegyünk készpénznek” – tette hozzá a francia, aki saját alakulata mellett a Red Bull-lal és a Toro Rossóval is kapcsolatban áll.

Nyilatkozatában Abiteboul kitért arra is, hogy a folyamatos fejlesztések mellett év közepén egy nagy újítás is várható majd a motorokon – a zsetonrendszer eltörlése miatt minden gyártó szabadon tuningolhatja erőforrásait. „Mint egy motor életében mindig, a valós adatok eltérnek a próbapadon tapasztaltaktól, másak az ellátási láncban, és másak a tervezőirodában. Jelenleg is tesztelünk egy komoly fejlesztést a próbapadon, így egy lépéssel le vagyunk maradva. A jó hír viszont az, hogy eddig semmilyen drámait nem tapasztaltunk” – tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: