DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Haas fékbeszállítót válthat

A Haas-Ferrari istálló oly mértékben elégedetlen a jelenlegi fékbeszállítójával, a Bremboval, hogy abban az esetben, ha a fékekkel való vesszőfutás tovább folytatódna, a Bahreini Nagydíjon már a Carbone Industrie fékeit használnák az amerikaiak.

A Haas jó ideje folyamatosan panaszkodik a Brembo fékek megbízhatatlansága miatt, a probléma egyelőre megoldatlan. Romain Grosjean különösen elégedetlen a helyzettel.

De az idény közbeni beszállító-váltás közel sem olyan könnyű és gyors procedúra. A szélesebb tárcsák nagyobb helyet igényelnek a tervezésnél, ezért jelenleg még a Bremboval próbálnak megoldást találni a hibák kiküszöbölésére.

Grosjean a tesztelés után is kifakadt: „Nem lehet a fékhibákkal együtt élni. Ez az egyik kulcsa a szenvedésünknek, ez egyértelmű. A Brembo embereivel próbáljuk megtalálni a kivezető utat a gondokból.”

Magnussen nem panaszkodott a fékekre a tesztelés során


A csapat már előrébb tervez, a szezon kezdeti szakaszán szeretnék tesztelni a Carbon Industrie fékeit, ha lehetséges, akkor már a harmadik nagydíjon. A csapatfőnök, Günther Steiner lehetségesnek tartja a tesztet már Bahreinben. Ennek ellenére Steiner nem érzi úgy, hogy túlságosan aggódniuk kellene, ugyanis a csapat másik pilótája, Kevin Magnussen egyáltalán nem panaszkodott a fékekre. A csapatfőnök elmondta még, hogy vannak rövidebb távú megoldási ötleteik is.

„A gyökeresebb változások bizony hosszabb időt vesznek igénybe. Igaz, az legalább meghozza a teljes biztonságot. Ha megfelelően haladunk az első versenyek utáni tervezett programunkkal, egészen biztosan megtaláljuk a teljes megoldást” – zárta mondandóját Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: