DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szuper Ferrari-erőforrás?

Úgy fest, a Ferrari motorok komoly fejlődésen mentek keresztül a 2016-os évadhoz képest. Erre enged következtetni Günther Steinernek, a Haas csapatfőnökének nyilatkozata. Nagy lépést tettek előre az olaszok az erőforrás terén, ez a Haas-nak is jól jön, mivel szintén Ferrari motorokkal szerelik autóikat.

A Ferrari istálló igencsak felhívta magára a figyelmet, egyre gyorsabb és gyorsabb körökkel jelentkeztek a barcelonai tesztelés során, az utolsó napon pedig Kimi Raikkönen szuperlágy keveréken futott 1:18,634-t, amivel a nyolc nap legjobb idejét állította fel.

A Haas csapatot is a Ferrari látja el erőforrásokkal, méghozzá az idei specifikációval. Rajtuk kívül még a Sauber is a Ferraritól vesz, igaz, a svájciak a tavalyi motort kapják az olaszoktól.

Komoly meglepetésre készül idén a Haas-Ferrari?


„Százalékos arányban nem tudom megmondani a fejlődés mértékét, de a Ferrari istállóval teljesen azonos az erőforrásunk. Véleményem szerint a motor terén óriásit lépett előre a Ferrari, igaz, az egész autójuk egy az egyben kiváló. Jelenleg azt mondhatom, hogy az erőforrás a legkisebb problémánk ” – nyilatkozta Steiner a GPUpdate kérdésére válaszolva.

Romain Grosjean is csak dicsérni tudta a motort. „Hát, nem panaszkodom a hátam mögött levő Ferrari erőforrás miatt! Egészen jó, nagy előrelépés tavalyhoz képest. A vezethetőség kiváló” – szólt elismerően a Haas versenyzője.

„A Ferrarival ápolt partneri viszonyunk kulcsfontosságú. Jó motorunk van, jó sebességváltónk, remek felfüggesztésünk és így tovább. Ez óriási segítség és nagy hatással van a teljesítményünkre” – zárta mondandóját Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: