DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Egyetlen dolog hibádzik a Toro Rossónál

Az F1-es mezőny legszebb autójával előrukkoló faenzai alakulat csapatfőnöke szerint modelljük egyaránt gyors és versenyképes, egy dolog azonban hibádzik az STR12-essel.

A Toro Rosso kétarcú felkészülésen van túl Barcelonában: Carlos Sainz az összetett hetedik legjobb idejét autózta, megtett kilométerek számában azonban katasztrofális teljesítményt nyújtottak. A spanyol és orosz társa, Danyiil Kvjat egyedül a McLarennél töltött több időt a pályán, annak ellenére, hogy Sainz az utolsó napon elég sok kört bele tudott pakolni az STR12-esbe. A Toro Rosso csapatfőnökének, Franz Tostnak szemernyi kétsége sincs afelől, hogy alakulata versenyképes, csak éppen a megbízhatóságon kellene javítani – mely szerinte az Ausztrál Nagydíjig hátralévő két hét alatt meg is fog valósulni.



„Miután teljesítettük a szezon első két tesztjét itt, Barcelonában, megerősíthetem, hogy az STR12-es gyors és versenyképes konstrukció” – mondta magabiztosan az osztrák. „Az egyetlen gyenge pontja a megbízhatóság, hiszen túl sok problémába ütköztünk a két hét során. Azt viszont hozzátenném, hogy az első teszthez képest javult a helyzetünk, de még így is rengeteg pályán töltött időt vesztegettünk el a műszaki hibák miatt.”

Tost szerint a fejlődés első lépését a problémák gyökerének kiirtása jelenti. „Jó hír, hogy tudjuk, mi a baj – egyébként semmi komoly –, és magabiztos vagyok afelől, hogy sikerül kijavítanunk őket Ausztrália előtt, köszönhetően az itt összegyűjtött értékes adatoknak. Ami a pilótáinkat illeti, azt kell mondjam, Carlos és Danyiil is fantasztikus munkát végzett az autóval, és nagyon hasznos visszajelzéseket adtak számunkra. A mérnökeink ezt követően kielemzik az adatokat, hogy megfelelő beállításokkal álljunk elő Melbourne-ben. Már nagyon várom a szezont, úgy vélem, izgalmas csatát fogunk vívni a középmezőny csapataival.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: