DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Egyes pilótáknak fogyniuk kell a szezonnyitóig

Azok után, hogy a téli szünetben minden F1-es versenyző keményen edzett, hogy izmot és súlyt szedjen fel, jött a feketeleves: a Force India közölte pilótáival, fogyjanak le az Ausztrál Nagydíjig.

Mivel a 2017-ben érkezett új autók vezetése sokkal megerőltetőbb, mint elődjeiké, minden versenyző kemény edzésbe kezdett a téli szünet folyamán, hogy bírják a nagydíjak során testükre ható G-erőket. Már nem a szálkás, inas testalkat az ideális a Formula-1-ben: vannak pilóták, akik öt-hat kilogrammot is gyarapodtak izomban.

Közéjük tartozik a Force India új pilótája, Esteban Ocon is, aki egy nyilatkozatban bevallotta, a rendkívül intenzív edzésprogram mellett nagy mennyiségben tömte magába az ételt, hogy szervezete tudjon honnan fehérjét beépíteni.



Ezt a téli tortúrát követően a Force India most közölte versenyzőivel: több kilót kell fogyniuk az Ausztrál Nagydíjig. A német Auto Motor und Sport információi szerint a VJM10 kezelhetőségi gondokkal küzdött a teszten, melyek részben az autó tömegére vezethetők vissza. Ennek csökkentése érdekében Andy Green technikai igazgató utasítása szerint a pilótáknak 70 kilogrammra kell visszafogyniuk. Az AMuS információi szerint Ocon és csapattársa, Sergio Perez is 72 kg-ot nyomnak. Ennek egy részétől rövid időn belül kell megszabadulniuk úgy, hogy állóképességükből nem veszítenek.

A tavalyi konstruktőri negyedik helyezett Force India jelenleg az erősorrend ötödik pozícióját érzi elérhetőnek: Bob Fernley csapatfőnök-helyettes elmondása szerint a Toro Rosso, Haas és Renault csapatokkal állnak harcban ezekért a helyezésekért, a 2016-ban legyőzött Williams azonban – legalábbis pillanatnyilag – túl gyors hozzájuk képest. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: