DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Toro Rosso remek második hetet zárt

A múlt heti vergődés után igencsak rákapcsolt a Toro Rosso és mind Danyiil Kvjat, mind Carlos Sainz kiváló tesztnapokat tudhat maga mögött. A négy nap alatt megtett 400 kör több mint 1800 km-t jelent, ráadásul a köridők is jelentősen feljavultak. A múlt heti négynapos teszten ennek a mennyiségnek a felét sem tudták még megtenni az olaszok.

Sainz vezette az STR12-t a pénteki napon, 132 kört pakolt nagyobb gond nélkül a kocsiba, 1:19,837-es ideje pedig kimondottan biztató az évadnyitó előtt. A nap harmadik legjobb ideje lett a spanyol pilótáé, csak Raikkönen és Verstappen került elé. Ez a köridő még akkor is figyelemre méltó, ha az ultralágy szettel érte el.

„Fantasztikus érzés ilyen csodálatos nappal befejezni az idény eleji teszteket! A köridővel és a megtett körök számával is nagyon elégedett vagyok. Sikerrel teljesítettünk egy teljes versenyszimulációt, amire Melbourne előtt igen nagy szükségünk volt. Most már sokkal pozitívabban tekinthetünk a szezon elé, ami hamarosan kezdődik is. Igencsak nehéz heteken van túl a csapat, több problémával szembesültünk, de végül is ma egy igazán jó napot zárhattunk. Úgy érzem, felkészültünk a versenyzésre, úgyhogy hajrá! – mondta lelkesen Carlos Sainz.

Sainz a barcelonai teszt utolsó napján


James Key technikai igazgató is kiemelte, hogy amíg a múlt héten csak szenvedtek, az e heti tesztelés során rendkívül sokat tanultak az új autóról, amire óriási szükségük volt. „Ez egy igazán pozitív teszt volt. Mind Danyiil, mind Carlos lelkes az új autó miatt, és egyre nő a magabiztosságuk is. Sokat tanultunk a gumikról és arról is, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a kocsiból. Rengeteg információt gyűjtöttünk, amit a gyárban rövidesen kielemzünk. Szeretném megköszönni a pilóták és a csapat kőkemény munkáját az elmúlt hetek során. Az adott körülmények között a lehető legjobban felkészültünk az idényre” – tette hozzá Key.

Franz Tost technikai igazgató is lelkes az eddigi tapasztalatok miatt. „Először is ki kell emelnem, hogy nagyon szeretem az új Formula 1-es autókat. A szélesebb gumiknak és az új aerodinamikának köszönhetően jóval agresszívebb kinézetűek. Elvarázsolnak ezek a magas kanyarsebességek, rendkívül izgalmas látvány az autókat lesni a pályán, különösen a 3-as és 9-es kanyar csodás itt Barcelonában, hihetetlenül gyorsak! Ami pedig az esztétikát illeti, mindenki kedveli az új STR12-t, véleményem szerint a 2017-es rajtrács egyik leggyönyörűbb autója” – lelkendezett Tost.

A 2017-es évad március 24-én kezdődik Melbourne-ben az első szabadedzéssel, nem egész két hét múlva. A Toro Rosso akár meglepetést is okozhat, tekintve az utolsó napok látványos formajavulását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: