DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Négy futamot kap Bottas a Mercedestől

Ennyi ideje lesz, hogy „megtanuljon gyorsan úszni”, tehát felvegye az elvárt sebességet. Nagy nyomás azonban nincs rajta, a házon belüli adatok szerint csupán két tizedmásodpercre marad el Hamiltontól.

A tesztelés két hete folyamán a Mercedes látványosabb köridőit Valtteri Bottas szállította – kétszer is ő futotta meg a leggyorsabb barcelonai eredményt, melyet azóta Kimi Raikkönen jegyez –, de ez nem jelenti azt, hogy tempója már most nagyobb lenne Lewis Hamiltonénál: csak a csapat a megmondhatója, melyik versenyző épp milyen tesztprogramot végzett. Ezek ismeretében pedig ők úgy számolják, Bottas néhány tizedre van elmaradva csapattársától.



„Az alapján, amit eddig láttam, Valtteri körülbelül két tizedmásodperccel marad el Lewis időmérős teljesítményétől” – mondta Niki Lauda, a Mercedes csapatelnöke az RTL-nek. „Ez már most nagyon jónak nevezhető. Még mindenen csiszolnia kell, és fog is, mindenesetre több mint elégedett vagyok a szereplésével.”

Lauda elmondása szerint Bottasnak hosszabb etapokon van még fejlődnivalója, de ez érthető is, mivel „nem rendelkezik annyi tapasztalattal a csapatban, mint Lewis”. Az F1i.com kiemelte, Lauda négy versenyt ad Bottasnak, amely során a maximumra kell tornáznia sebességét. Ezt ismétli a csapatvezető Toto Wolff is.

„Egyetértek Nikivel. Valtterinek nem lesz sok ideje, hogy bebizonyítsa, képes Nico szintjén teljesíteni, helyt tud állni Lewis Hamilton ellen, és segítségére van a csapatnak tartani a fejlesztési irányt és az autó sebességét. Egyértelmű, hogy Valtterinek meg kell tanulnia gyorsan úszni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: