DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kvjat és a Toro Rosso végre élvezte a napot

Danyiil Kvjat vitte pályára a Toro Rosso gyönyörű autóját, az STR12-t a barcelonai teszt utolsó előtti napján. Míg korábban inkább csak a szép színvilágával és a motorhibáival hívta fel magára a figyelmet a „bikák” fiókcsapata, ezúttal végre egy problémamentes tesztnapot tudhat magáénak az olasz istálló.

Kvjat 94 kört teljesített az autóval és 1:20,416-os legjobb idő állt vége a neve mellett. Ez jócskán elmarad például a Force India 130 kör feletti teljesítményétől, de jelentős javulás múlt héthez képest. Az előző heti teszteken ugyanis sokat bajlódtak a Renault motor hibái miatt, órákra a garázsba kényszerültek javításra.

„A mai nappal elégedett lehetek, ez az első nap idén, amikor azt mondhatom, hogy élveztem a vezetést. Remek érzés ilyen sok kört teljesíteni, egyértelműen hasznos nap volt ez mind nekem, mind a mérnöki gárdának” – kezdte nyilatkozatát Danyiil Kvjat.



„Folytattuk a felkészülést az évadra, versenyszimulációkat és időmérős köröket is futottunk. Mindkettő fontos volt azok után, hogy múlt héten értékes időt vesztettünk. Néhány új dologgal is kísérletezhettünk, értékes adatokat gyűjtöttünk. Azt mondhatom, hogy felkészültünk Melbourne-re, hadd szóljon!” – fejezte be elégedetten az orosz pilóta.

Az autó teljesítményéért felelős mérnök, Jody Egginton is elégedett: „Összességében a mai nappal teljesen elégedettek lehetünk, sokat tanultunk. Mind a rövid, mind a hosszú etapok során gyűjtött adataink nagyon hasznosak, holnap is ezt folytatjuk majd az utolsó tesztnapon”.

„A beállításokon is sokat tudtunk dolgozni, az autó egyensúlyán igencsak sikerült javítanunk, az összes gumikeveréket próbálgattuk ma és a kocsi jól reagált a változásokra is. A hosszabb meneteknél érdekesen reagált az autó a különböző keveréknél, a pénteki tesztnapon is fogjuk még tesztelni az abroncsokat, hogy minden kérdőjel kiegyenesedjen. Carlos Sainz is hasonló tesztprogramot teljesít majd, hogy minél jobban felkészüljünk Ausztráliára. Keményen fogjuk nyomni, hogy minél inkább behozzuk a múlt héten elvesztegetett időt – zárta mondandóját Egginton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: