DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Grosjean még mindig aggódik a fékek miatt

Romain Grosjean továbbra is aggodalmát fejezte ki a Haas Brembo fékjei miatt. 2016 után úgy tűnik, az amerikai csapat életét ismét a fékek keseríthetik meg.

Grosjean-nak állandóan visszatérő fékhibái adódtak tavaly, a Haas istálló debütáló évében. A jelek szerint a téli szünet alatt nem oldódtak meg a problémák, a pénteki tesztnap délelőttjén fékhiba miatt csúszott a kavicságyba a francia pilóta. Az eset miatt a piros zászló is előkerült, az autó ugyanis a bukózónában maradt.

„Nem vagyok 100%-osan magabiztos a fékezésekkor, a lassulás mértéke nem tetszik. Olyan keményen dolgozunk, amennyire csak lehet és ez a Brembo részéről is igaz, de még mindig nem tökéletes a fékezési érzet. A teljesítménnyel és az állandósággal is gondok vannak” – panaszkodott Grosjean.

Grosjean és a Haas-Ferrari


Günther Steiner, Haas főnök sem örült a problémáknak. „A szezon során tervezünk még további teszteket, mert még egyelőre nem kaptunk meg minden alkatrészt. Ezután fogjuk csak eldönteni mit is tegyünk” – vélekedett Steiner, aki nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy a Haas lecseréli a szezon közben fékbeszállítóját. A döntést azonban csak a következő tesztelés utánra tervezik, ami a bahreini verseny után lesz a futam helyszínén.

Steiner azt is elmondta, hogy az ausztráliai idénynyitóig már nem tudnak nagy változtatásokat végrehajtani a fékrendszeren. Egyelőre keresik a legmegfelelőbb anyagot. Azt viszont örömmel nyugtázta, hogy a probléma enyhébb, mint tavaly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: