DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nem csak a Renault okozza az STR problémáit

A Toro Rosso tesztprogramját folyamatos műszaki hibák akadályozták, ám F1-es pilótájuk, Carlos Sainz úgy vélekedik, nem csak a francia motorgyártó termékeivel van a gond.

Azok után, hogy a Renault összes partnercsapatát problémák sújtják az előszezoni tesztek alatt, nem meglepő, hogy az Autosport úgy tudja, a franciák örülnek annak, hogy a Honda is küszködik, hiszen így kevesebb figyelem hárul rájuk. Carlos Sainz szerdán 92 körig jutott, ennek megfelelően pedig pozitívan értékelte napját, de a sajtó munkatársainak kérésére kitért a tapasztalt meghibásodásokra is. A spanyol elismeri, hogy gondok vannak a Renault termékeivel, de úgy véli, csapatának is ki kell küszöbölnie a karosszéria hibáit.



„Szerintem a Renault és mi is tudjuk, hol a probléma” – idézte a Motorsport.com Sainzot. „A legtöbb hibát ki tudjuk javítani erre a hétre, de még van néhány apróság, amely hátráltatja a felkészülésünket. De nem minden a Renault felelőssége, hiszen a Toro Rossónak is megvannak a saját hibái. Pozitív viszont, hogy sokkal több kört tudtunk megtenni, mint a múlt héten, és sikerült felvennünk a ritmust.”

A toro rossós úgy véli, csapatának folyamatosan dolgoznia kell azért, hogy behozzák az elvesztegetett időt. „A múlt héttel összehasonlítva a majdnem száz kör megtétele előrelépést jelent, s bár többször is a bokszban kellett maradnunk, érezhető a javulás. Végre lehetőségünk van arra, hogy kipróbáljunk bizonyos elemeket, a múlt heti veszteségeink miatt azonban még néhány lépéssel le vagyunk maradva.”

A Toro Rosso a konstruktőri ötödik helyet tűzte ki célul 2017-re, Sainz azonban egyelőre nem tudja megmondani, hol áll csapata az erősorrendben. „Ha megnézzük a köridőket, a Renault, a Force India és a Williams is nagyon gyorsnak tűnik, így nem tudom” – mondta a spanyol. Nagyon közel vagyunk egymáshoz. Nem hinném hogy az élcsapatoknál sok minden változott volna, ők egy másik ligát képviselnek a többiekhez képest. Folytatjuk a megkezdett munkát, a célunk az ötödik hely, és ahhoz, hogy ezt elérjük, az említett csapatok közül legalább egyet le kell győznünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: