DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa dobogókat akar szerezni idén

Ha a teszt első felvonásának meglepetése a Ferrari volt, akkor a másodiké Felipe Massa. A Williams versenyzője nem bízza el magát, de a tavalyinál jobb évet akar futni, és pódiumokért szeretne harcolni.

A Williams tempója nem volt szembetűnő az első barcelonai teszten – Lance Stroll balesetei értékes kilométerektől fosztották meg a csapatot –, a grove-i istálló azonban főszereplővé vált a másodikon: az első két napon a visszavonulását elhalasztó Felipe Massa első és második pozícióban végzett. A jelek szerint a tavaly nehéz szezont futó Williamsnek sikerült újra beletalálnia autójába: a pódiumon utoljára 2015-ös Olasz Nagydíjon álló brazil a top 3-as helyezéseket célozza meg idén.

„Versenyképes szezont szeretnék futni, jobb szezont a tavalyinál. Ha erősebb pozíciókért tudunk harcolni, például dobogókért, akkor egyértelműen boldogok leszünk, de ez még túl messze van ahhoz, hogy beszéljünk róla” – idézi az ESPN Massát, aki alighanem olyan évben bízik, mint a 2014-es vagy 2015-ös, melyek során többször is dobogóra állt, és hetedik-hatodik helyen végzett a világbajnokságban.



„Őszintén remélem! Mi is ezen tűnődünk” – beszélt arról a versenyző, valóban sikerült-e előrelépnie a Williamsnek. „Tényleg bízom benne, hogy versenyképesebbek vagyunk, mint tavaly, és erősebben tudjuk elkezdeni és befejezni a szezont. Ezen dolgozunk, de nem beszélhetünk elhamarkodottan, hiszen más csapatok is dolgoznak, akik talán nem mutatnak meg mindent. Meg kell várnunk az első kvalifikációt, hogy meglássuk, mire számíthatunk magunktól.”

„Testileg sokkal nehezebbé vált a vezetés, ez egészen biztos, kétségtelenül sokkal keményebb, mint előző évben” – tért át az új generációs autóban szerzett tapasztalatára Massa. „A tested jobban igénybe veszik a kanyarok. Ugyanakkor élvezetesebb is, jóval több a tapadás, később fékezhetsz, gyorsabbak a kanyarok, mint korábban. Versenyzői szemszögből nézve nőtt az élvezeti érték, de jobban megdolgoztat az autó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: