DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Elnyűhetetlen Pirellik?

Úgy tűnik, az F1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli igencsak belehúzott idén az abroncsok tartóssága terén. Korábban több szezonban is a korai elhasználódást rótták fel az olasz gumiszállítóknak, most azonban úgy tűnik, épp a fordítottja történik.

A téli tesztek során látható, hogy a Pirelli abroncsai jóval tovább bírják, mint ahogy ezt eddig Barcelonában megszokhattuk. A lágyak rettentően tartósnak bizonyulnak, de az ultralágyakkal is futott Hamilton egyhuzamban 20 kört. Úgy tűnik, ha nem változtatnak, akkor igen sok lesz az egy kiállásos verseny idén. Erről beszélt a Force India technikai igazgatója, Andrew Green is a Sky Sports kérdésére reagálva.

„Úgy tűnik, jóval tovább bírják az abroncsok, mint tavaly. Olyan lágy szettet próbáltunk most, amivel majdnem a teljes barcelonai versenytávot végigfutottuk. Ilyen korábban nem volt” – vázolta a helyzetet Green.

A Pirelli abroncsai


„A többi versenyre előretekintve, úgy tűnik, hogy döntő többségében egy kiállás lenne csak futamonként. Biztos vagyok benne, hogy valamin változtatni fognak, mert különben idén jó néhány unalmas versenyben lenne részünk” – tette hozzá az indiai istálló technikai igazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: