DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Már régóta Allisont akarta a Mercedes

Toto Wolff szerint a világbajnok F1-es istállónál már jó ideje úgy gondolták, hogy az ex-ferraris mérnök a tökéletes megoldás számukra, de eddig nem volt elérhető.

A tegnapi napon munkába állt a Mercedesnél a Ferraritól tavaly távozó sztármérnök, James Allison. A szakember felesége tragikus halála után hagyta el az olasz istállót, de a tehetsége és tapasztalata sokáig nem maradt kihasználhatlan: gyakorlatilag bármelyik brit székhelyű csapat (és a Ferrarin, Sauberen és Toro Rossón kívül mindegyik ilyen) szívesen látta volna, érthető, hogy a világbajnok Mercedesnél kötött ki.

"A képességei és a személyisége tökéletesen kiegészíti a csapatot" - mondta róla a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff az olasz Corriere della Sera megkeresésére. "Rokonlelkek vagyunk, már nagyon régóta úgy gondoltuk, hogy ő a tökéletes választás a szervezetünk számára, de egyszerűen nem volt elérhető."

allison-mercedes



"Szörnyű időszak után érkezik hozzánk családi tragédiáját követően. Tavaly a Ferrarinál nem igazán találkozott az elképzelése Sergio Marchionne elnökével sem" - mondta ki Wolff azt, amit azért nagyon sokan tudtak vagy sejtettek Allison Maranellóból való távozásával kapcsolatban. "James rendkívül motivált és mi segítünk neki új fejezetet nyitni."

Allison egyébként ahhoz már későn állt munkába (a ferraris szerződése kötelezte erre), hogy a 2017-es Mercedesen rajta legyen a lenyomata, de a következő évi technikai fejlesztést már ő fogja irányítani és biztos, hogy az idei év során is jelentős szerepe lesz majd a csapatnál.

A barcelonai tesztek során eddig elég szorosnak tűnik az élmezőny, nagyon erős a Ferrari, produkált biztató dolgokat a Red Bull és most már a Williams is bejelentkezett - Wolff erről is ejtett néhány szót. "Azt egyelőre még nem tudom, hogy ki lesz a legkeményebb riválisunk, de a Ferrari bizonyította, hogy nagyon gyors. A Red Bullt nehéz még megítélni, de ők is ott lesznek."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: