DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Felkeltette az élcsapatok figyelmét a Williams

Felipe Massa keddi leggyorsabb köre után Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo is elismerően beszélt a Williamsről, bár utóbbi reméli, hogy a grove-i F1-es alakulatnak ez volt a plafon.

Meglepően jól ment Felipe Massa kedden a Williamsszel, a brazil pilóta a leggyorsabb időt produkálta a tesztnapon, amiről többen is kifejtették már véleményüket - Lewis Hamilton szerint például fantasztikus lenne, ha visszatérne az élmezőnybe a grove-i Formula-1-es istálló. Ugyan egy tesztnapból sok következtetést nem érdemes levonni, főleg hogy múlt héten ennek még sok jele nem volt, de Massáék azért felhívták magukra a figyelmet.

"Egyértelműen nagyon pozitív volt a nap, nem emlékszem, hogy valaha futottam volna egy nap alatt 168 kört a Williamsnél" - mondta a brazil a teljesítményéről. "A Mercedes múlt héten is hihetetlen sebességet mutatott, látszott, hogy mennyire versenyképes. Szerintem mi nem vagyunk azon a szinten, de ha harcolni tudunk a dobogóért, akkor az már jó eredmény" - tette hozzá.

massa-williams-2017



A Williams múlt héten elvesztegett elég sok időt Lance Stroll hibái miatt, de a mostani 168 kör és a délutáni versenyszimuláció azért ellensúlyozta ezt valamelyest. "Amikor elveszítesz egy napot, az valóban nem jó, szóval azt kell csinálnunk mindig, amit ma csináltunk" - mondta erről Massa.

Nem csak Hamilton, de Daniel Ricciardo is beszélt a grove-iak jó teljesítményéről. "A Williams nem futott sokat múlt héten, de most jól teljesítettek és igazából elég jól is néztek ki. Érdekes lesz majd Melbourne. Mindenkinek vannak még tartalékjai, bár remélhetőleg nekik nincsenek és ez volt tőlük a maximum."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: