DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Agresszív versenyzés, igazi előzések - ez az idei F1?

Egy F1-es pilóta szerint idén sokkal keményebben csatázhatnak majd egymással, mert a Pirelli abroncsai jobban fogják ezt viselni - ráadásul több igazi előzésre számíthatunk.

Népszerű téma mostanában, hogy vajon az új Formula-1-es autókkal milyen számú és minőségű előzést láthatunk majd az idei szezonban és az általános vélemény az, hogy biztosan kevés lesz, de azok valódi küzdelmet fognak majd jelenteni. Öt tesztnap után ezen a véleményen van a Sauber svédje, Marcus Ericsson is.

"Előzni továbbra is lehet majd, bár talán nem annyit, ebben elég biztos vagyoK" - mondta a Motorsportnak. "Számomra viszont az utóbbi évek rengeteg előzése nem jelentett különösebb izgalmat, mert használni kellett a DRS-t az egyenesben, elmenni a másik mellett és kész" - magyarázta az eddigi eseményeket.

ferrari-williams-teszt



"Most viszont szerintem bár összességében kevesebb lesz az előzés, de azok igaziak lesznek, nem a DRS jelentette plusz előny miatt fognak megtörténni. Ha én nézek egy futamot, jobban élvezem, ha látok egy kiélezett, kőkemény csatát, mint tíz DRS-elkerülést az egyenesekben" - tette hozzá, sokak vágyát megfogalmazva.

Egyelőre úgy fest, hogy a Pirelli idei gumijai is az agresszívebb versenyzést szolgálják, legalábbis a pilóták szerint kevésbé kell rájuk vigyázni az eddigiek alapján. "Meg fogja ez változtatni a versenyeket, sokkal többet lehet támadni, jobban lehet használni a gumikat. Az elmúlt években nem mindig mentünk bele egy csatába, ha tudtuk, hogy hosszú etap áll előttünk, most viszont az abroncsok kevésbé érzékenyek erre."

"Most tényleg lehet agresszíven vezetni, mert nem mennek tönkre a gumik egy kör alatt. Eddig viszont ha kipörgetted a kerekeket, ha belementél egy csatába, tudtad, hogy valószínűleg sosem lesz már jó az abroncs, mert elmelegszik."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: