DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Távozik posztjáról a Pirelli F1-es főnöke

Paul Hembery az olasz gyártó visszatérése óta a Pirelli motorsport-igazgatójaként dolgozott a sportágban, hamarosan azonban újabb felelősség fog nyugodni a vállán.

Paul Hembery az elmúlt évek során nem csak a Pirelli F1-es programját vezette, de ilyen minőségében ő volt az olasz gyártó arca is egyben. Ha a csapatok és a pilóták elégedettek voltak az abroncsokkal, őt találták meg, ha problémáik akadtak, akkor is. Persze ahogyan az lenni szokott, a negatívumok sokkal nagyobb sajtóvisszhangot kaptak, elég csak a 2013-as silverstone-i fiaskót, vagy a tavalyi Brazil Nagydíjat megemlíteni, amikor mindenki megelégelte az esőgumik használhatatlanságát.



A Pirelli március 15-től kezdődően azonban nem, pontosabban nem csak az F1-ben számít rá. Hembery a hónap közepétől ugyanis a Pirelli latin-amerikai üzletágáért fog felelni, de több nagydíjhétvégére is kilátogat majd, mivel a márka teljes motorsport-palettája felett is szava lesz majd. Az átszervezés miatt Mario Isola, a Pirelli eddigi menedzsere is új szerepebe kelül, ő az autóversenyzésért felelős szakemberként fog dolgozni, persze továbbra is kiemelten foglalkozva az F1-gyel. Az olasz örül neki, hogy továbbra is együtt dolgozhat Hembery-vel, hiszen a brit az üzlet marketing-, ő pedig a technikai oldalát fogja képviselni.

„Paul hatalmas tapasztalattal és tudással rendelkezik a motorsport terén, így nagyon hasznos számomra, hogy a fedélzeten marad, és kijelöli a követendő utat számunkra” – idézte Isolát a Motorsport.com. „Paul magas szinten fogja képviselni érdekeinket, én pedig boldogan viszem tovább az üzlet többi részét. Továbbra is folytatni szeretném a csapatokkal kialakított remek kapcsolatunkat. Az F1 folyamatos fejlődésben van, és nekünk is tartani kell ezt a sebességet. Soha nem pihenhetünk meg itt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: