DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Lenyűgöző a Ferrari fejlődése”

A maranellóiak hatalmas előrelépést értek el az erőforrásaik terén – állítja a Haas F1 Team csapatfőnöke, aki saját alakulatával kapcsolatban úgy érzi, a középmezőnyben szerepelhetnek idén.

Az első barcelonai teszthét kétségkívül egyik legkellemesebb meglepetése a Ferrari produkciója volt: úgy tűnt, a maranellóiak elég közel kerülhettek az elmúlt éveket domináló Mercedeshez. Ráadásul nem is csak a gyári istálló lépett előre: Günther Steiner, a Haas F1 Team főnöke úgy érzi, a maranellóiak a hajtásláncuk terén is óriásit javultak, amelynek előnyeit ők is érzik.

„A motort és a váltót illetően gyakorlatilag hibátlan tesztet teljesítettünk: egyszer sem kellett erőforrást cserélnünk” – nyilatkozta Steiner a Motorsport.com hasábjain. „Volt két elektronikai problémánk, de az szoftveres hiba volt, semmi komoly. Úgy vélem, a Ferrari fantasztikus munkát végzett. Egy teljesen új motorral jöttek ide, és mégis ilyen megbízható volt, ez lenyűgöző. Ha megnézzük a többieket, elég sok gondjuk volt, pedig ők sem ügyetlenek. Szóval szerintem nagyot lépett előre a Ferrari tavaly óta, ami jó hír.”

haas-ferrari-barcelona-teszt-1-dppi



A Haas egyébként a saját teljesítményére sem panaszkodhat: bár a tavalyról jól ismert fékproblémáik továbbra is komoly gondokat okoznak nekik, összességében nem mentek rosszul az első barcelonai teszthéten, s úgy tűnik, ott lehetnek a középmezőny rendkívül kiélezett csatájában. Steiner persze egyelőre nem akar jósolgatni:

„Szerintem mi is fejlődtünk, de hogy ez mire lesz jó, azt nehéz megmondani. Mindenesetre elégedettek vagyunk. Vár még ránk munka, hogy ezt rendesen ki tudjuk használni. Mi előre léptünk, de vajon a többiek tudtak-e még többet javulni? Ezt még nem tudjuk. Az idők eléggé félrevezetők lehetnek. A gumikat persze tudjuk, de az üzemanyagszinteket nem, így nem lehetünk biztosak a dolgunkban. Összességében meggyőződésünk, hogy ott vagyunk a középmezőnyben – de hogy az elején vagy a végén, azt még nem tudom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: