DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Hihetetlen, amit Ecclestone tett az F1-ért”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint időbe telik majd, amíg felismerjük az F1 korábbi vezetőjének összes érdemét, ugyanakkor már kíváncsian várja az új tulajdonos elképzeléseit.

Az elmúlt hónapokban a Liberty Media felvásárolta a Formula-1 részvényeinek jelentős részét, a „hatalomátvétel” egyik mozzanataként pedig Bernie Ecclestone-t is leváltották a száguldó cirkusz éléről: helyét Chase Carey vette át. Sokan megváltásként tekintenek a cserére, Christian Horner szerint azonban nem szabad elfeledkezni Ecclestone érdemeiről – igaz, az új tulajdonos kapcsán is bizakodó:

„Amit Ecclestone tett a sportért, az egészen hihetetlen, és úgy érzem, talán kell egy kis idő, mire leülepedik bennünk ez a felismerés” – idézi a Red Bull csapatfőnökének szavait az F1i.com. „Ami biztató az új tulajdonosokat illetően, hogy teljes mértékben arra koncentrálnak, hogy mit akarnak a Formula-1-től szórakoztatás és sportlátványosság terén. Nagyon lelkesnek tűnnek, hogy az ötleteikkel elérhetőbbé és szórakoztatóbbá tegyék ezt a sportot. Már alig várjuk, hogy halljuk és megértsük a pontos elképzeléseiket.”

horner-ecclestone-dppi



Ami már most érzékelhető, hogy a Liberty Media igyekszik nyitni a közösségi médiumok felé: a mögöttünk hagyott első barcelonai teszten például a csapatok már videofelvételeket készíthettek és tehettek közzé az online felületeiken. Horner is támogatja ezt az irányt, s úgy véli, rövidtávon ebben a szegmensben lehet jelentős az előrelépés, de kíváncsi a hosszabb távú elképzelésekre is:

„Szerintem néhány héten belül lesz egy előzetes egyeztetés. Első körben talán elérhetőbbé fogjuk tenni a Formula-1-et. Láthattuk, hogy lazultak a közösségi médiumokra vonatkozó szabályozások, szóval alighanem több online tartalom lesz, de hogy magával a termékkel mi lesz, az a következő pár évben derül ki. Szerintem mindenki erre kíváncsi: mik a Liberty tervei? Mik Ross Brawn elképzelései a Formula-1 irányát illetően?” – fogalmazott Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: