DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Mercedes nem félt volna leigazolni Alonsót

A világbajnoki címvédő F1-es alakulat vezetője szerint a kétszeres vb-első spanyollal mindenképp számolni kell a pilótapiacon – hogy mégsem őt szerződtették Rosberg helyére, egyetlen oka volt.

Amikor Nico Rosberg december elején, néhány nappal a világbajnoki cím megszerzése után bejelentette, hogy azonnali hatállyal távozik a Formula-1-ből, mindenki arra volt kíváncsi, hogy kit szerződtet a helyére a Mercedes. A rajongók nagy része elsősorban Fernando Alonsónak örült volna, ami nem véletlen, hiszen a spanyolnak és Lewis Hamiltonnak már volt közös múltja még a 2007-es szezonból, amely végén előbbi viharos körülmények között távozott a McLaren-Mercedestől.

A Mercedes végül nem rá, hanem Valtteri Bottasra szavazott, így ő lesz a brit új társa. Toto Wolff szerint Alonso „túl izgalmas” helyzetet eredményezett volna az istállón belül, a címvédő gárda csapatfőnöke pedig elismerte, hogy döntésében valóban szerepet játszottak a tíz évvel ezelőtti események:

alonso-hamilton-2016-dppi_1



„Azt mondanám, hogy azt a vb-címet a menedzsment vesztette el. Alonso úgy érezte, mindez ellene irányult, és Lewis volt a csapat kiskedvence. Ezért is távozott, ami óriási pénzébe került annak idején a McLarennek és a Mercedesnek” – idézi Wolff szavait a GrandPrix247.com szakportál. „Elveszítették a bajnokságot, s ezt Alonso máig nem heverte ki teljesen, hiszen rengeteg kapcsolata ráment a történtekre. Ez is hatással volt a gondolkodásmódunkra.”

A csapatvezető így folytatta: „Nem féltem volna leigazolni Alonsót, de a jelenléte rengeteg zavart okozhatott volna. Ezt már Nico és Lewis esetén is megtapasztaltuk. Alonsóval egyértelműen számolni kell, de szerintem túlságosan nyugtalanná vált volna a légkör” – fogalmazott Wolff, hozzátéve, hogy reméli, hogy Bottas is alaposan megdolgoztatja majd Hamiltont a pénzéért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: