DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Pirelli még nem akar 2020-ról tárgyalni

Az olasz gumigyártó tavaly hosszabbította meg szerződését az F1-gyel, egészen 2019-ig, de máris szóba került az utána következő időszak - a cég motorsport-igazgatója szerint túl korai még erről beszélni.

Tavaly sok pletyka keringett azzal kapcsolatban, hogy a Pirelli egyáltalán szeretné-e folytatni F1-es szerepvállalását 2017-től, potenciális riválisként pedig többek között a Michelin neve is felbukkant. Az olaszoknak aztán a tender kiírásakor nem volt ellenfele, majd annak rendje és módja szerint meghosszabbították partnerkapcsolatukat, méghozzá egészen 2019-ig. A kezdeti félelmek ellenére a Pirelli abroncsai kiállták az új autók jelentette terhelést az idei F1-es szezon első gyakorlásán, bár még versenykörülmények között bizonyítaniuk kell, sőt, új specifikációjú vizes abroncsok készítését is előirányozták.



Sajtóhírek azt sugallták, hogy a Liberty Media megjelenésével a Pirelli máris a szerződéshosszabbításon dolgozik, a cég motorsport-igazgatója, Paul Hembery azonban cáfolta ezeket a pletykákat. „Még le sem futottuk a szezon első futamát, ezért túl korai erről beszélni, még vállalati szinten is” – idézte az F1i.com a britet. „Először is meg kell értenünk, hogy a sportág milyen irányba halad, hogy a szabályok hogyan fognak változni, milyen lesz a bajnokság képe, és így tovább. A csapatok szerződése pedig nem szűnik meg 2020-ig. Úgy vélem, hogy a tárgyalások ideje a 2018-as szezon elején fog eljönni.”

A Pirelli három sikeres tesztnap után csütörtökön bevethette vizes pályás abroncsait is, ez azonban kevésbé bizonyult kielégítőnek, hiszen a katalán aszfaltcsíkon remek időben autózhattak a pilóták, ezért öntözőrendszer hiányában a tartályautóknak gyakran fel kellett locsolni a pályát. „Barcelonában igénybe kellett vennünk ezeket a teherautókat, s bizonyára tudják, hogy ez nem épp a legfejlettebb technológiát jelenti. Úgy látjuk, még mindig vannak problémáink az abroncsok felmelegítésével, ezért folytatjuk a megoldások keresését” – tette hozzá Hembery.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: