DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Tippeld meg az ausztrál pole-t egy szuper karóráért!

Szeretnél egy szuper, strapabíró Casio-karórát, amilyet a vízimentők is használnak? Nincs más dolgod, mint megtippelni az Ausztrál Nagydíj pole-pozíciós körét, és izgatottan várni, te saccoltál-e jobban!

Úgy érzed, biztosan tudod, mennyi lesz az Ausztrál Nagydíj pole-pozíciós köre? Szeretnél egy csúcsszuper karórát nyerni? Akkor ez a te játékod! Mostantól egészen a szezonnyitót megelőző szerdáig tippelhetsz, hogy milyen időeredménnyel végez az élen a Q3-ban a legjobb versenyző Melbourne-ben, s a három legjobb tippelő értékes nyereményekben részesül!

A 2-3. helyezett díja egy-egy példány a Száguldás és cirkusz 2016-2017 című kiadványból, valamint egy féléves előfizetés magazinunkra. Aki pedig a legjobban tippel, megnyeri játékunk fődíját, egy CASIO G-SHOCK Gulfmaster GWN 1000H-2A karórát!

A játékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint az alábbiakban megadni neved, mail-címed, valamint a tippelt pole-pozíciós időt a következő formátumban:

1:23,456

Felhívjuk a figyelmed, hogy a tippek feldolgozása automatikusan történik, így más formátumban leadott tippet nem áll módunkban értékelni!

FIGYELEM: A játékban csak azok az olvasóink vehetnek részt, akik valós névvel és e-mail-címmel regisztrálnak. A beküldési határidő március 22., szerda, 12 óra. Az azonos eredményt elérő játékosok között az dönt, hogy ki adta le tippjét korábban.

Minden játékosnak csak az első tippje számít, kérünk mindenkit, ne kezdje több tucat válasszal bombázni a rendszert, mert azokat nem tudjuk figyelembe venni!

h2



A nyereményről itt olvashatsz bővebben:

A tengeri és vízi mentőknél nem elég egy sima vízálló karóra, sokszor nemcsak a bajba jutottak, hanem a saját életük is múlhat azon, hogy az átlagosnál több információ birtokában tudnak döntést hozni. Ma már elérhetőek olyan karórák, amelyek szinte egy kis meteorológiai állomásként funkcionálnak. Digitális iránytű, magasság- és hőmérő, ár/apály kijelző, napfelkelte/napnyugta adatok és még barométer is került a strapabíró CASIO G-SHOCK Gulfmaster karórába.

A tengeri mentőknél meglehetősen speciálisak az igények, ezt jól tudják az 1824 óta működő Holland Királyi Tengeri Mentési Intézetnél (KNRM). A kutató-mentő megközelítéseket végző önkénteseik egy új karórát, a Gulfmastert kezdték használni. A mindennapok során előforduló extrém körülmények között igazán nagy szükség lesz a karóra végletekig strapabíró tulajdonságaira, valamint az általa mutatott adatokra. Utóbbiak alapján gyorsabban hozhatóak meg azok a döntések, amelyeken emberéletek is múlhatnak. Jelenleg 45 mentőállomást működtetnek a holland partok mentén, évente kétezerszer kell intézkedniük és több mint háromezer embert visznek biztonságban a partra. 

9f

Pontosan, időben

Nekik nagyon kevés, ha egy óra csak a pontos időt mutatja. Az új CASIO G-SHOCK Gulfmaster GWN 1000H-2A karóra itt sincs hátrányban, atompontos működéséről - a jelvételi területeken belül - a világ hat különböző helyéről sugárzott rádiójel gondoskodik, de ez még csak a kezdet. Emellett egy mini mérőállomásként is funkcionál a vízmélység-érzékelővel rendelkező szerkezet. A terepen való tájékozódást segíti a digitális iránytű, 10 ezer méterig működő magasságmérő és hőmérő is van az ütés- és korrózióálló órában. A LED dióda miatt a számlap minden körülmények között, akár a legnagyobb éjszakai tengeri viharokban is jól látható. A fényenergiával működő óra a 20 bar nyomásig vízálló szerkezetben szélsőséges körülmények között is megbízhatóan működik, márpedig abból van bőven a holland partoknál. A barométer riaszt, ha szélsőséges mértékben megváltozna a légnyomás. Ez mentés közben az egyik legnagyobb előnye a Gulfmasternek.

Naptár, amikor csak kell

Az előprogramozott naptár lehetővé teszi, hogy a fontos dátumok és események között is könnyen tájékozódjon az óra használója. Öt darab napi riasztás gondoskodik arról, hogy semmi fontosat se felejtsen el senki. Az időmérő és a stopper funkció nem csak munka közben, vagy sportos tevékenységeknél, de a hétköznapokban is hasznos.

f7ddd6d25faa92465731902b093abbb7

Elemcsere nélkül

Az óra karbonszálas tokja biztosítja a tartósságot és lehetővé teszi a könnyű használatot tengeren is. A gombok speciális burkolatot kaptak így vízben is ugyanúgy lehet használni, mint szárazföldön. Az időmérő megjeleníti a holdfázisokat, a dagály és az apály grafikonjait a hőmérője pedig: -10°C és +60°C közötti tartományban működik.

Neo-kijelzős, ugyanis a mutatók felületén található réteg a fényen való rövid feltöltés után hosszú időre biztosítja azok megvilágítását a sötétben. A Gulfmaster a napkeltét és a napnyugtát is jelzi. Elemet sem kell cserélni benne, mert az óra számlapja alatt található szolárcella a fényenergiát elektromos energiává alakítja, mely az akkumulátorban tárolódik és meghajtja az órát.

Az illuminátor háttérvilágításnak köszönhetően az óra által megjelenített adatok teljes sötétségben is jól leolvashatók. A „Smart Access” techológia révén a Gulfmaster minden órában automatikus mutatókorrekció végez a mutatók pedig egy gombkombináció segítségével olyan pozícióba mozgathatók ahol nem takarják ki a számlapon lévő fontos adatokat. Koronazárral biztosított, elektronikus elven működő koronája könnyebb és egyszerűbb működtetést eredményez. 

DSC_5248

Casio

A Casio Computer Co. a világ egyik vezető fogyasztási elektronikai termékeket gyártó és üzleti megoldásokat kínáló cége. A vállalat 1957-es megalakulása óta a „kreativitás és hozzájárulás” jegyében megfogalmazott hitvallása szerint készít innovatív termékeket. 

G-SHOCK

A Casio mérnökei egy törhetetlen karórát akartak alkotni a G-SHOCK-kal. Ezeket az órákat a tripla 10 jellemzi, mert mindegyik modell kibírja, ha leesik 10 méter magasról, gond nélkül működik 10 baros víznyomásig és élettartama egy elemmel 10 év. A G-SHOCK karórák 1983 óta készülnek ezen koncepció alapján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: