DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: A Ferrari tényleg gyors

Toto Wolff nem próbálta megmagyarázni a teszt meglepetéscsapatának tempóját: egyszerűen elismerte, a Ferrari sebessége valós. A Red Bull-lal kapcsolatban azonban óvatosságra int.

A Mercedesről és a Ferrariról szólt a barcelonai tesztelés első hete: az egyes napokon felváltva voltak leggyorsabbak, és mindkét autó megbízhatónak tűnt. Jelenleg a legfőbb vitatémát az jelenti, valós-e az olaszok szembeszökő tempója. A Mercedes-főnök szerint igen – a világbajnoki esélyesnek tartott, de kevésbé látványosan kezdő Red Bullra is kitért.

„Mivel megváltoztak a szabályok, a csapatok csak arra törekednek, hogy sok tesztkilométert tegyenek autójukba. A Red Bulltól valószínűleg nem azt az autót láttuk, amely Melbourne-ben versenyez. A Ferrari azonban tényleg gyors” – mondta Toto Wolff sportigazgató az Österreich lapnak.



Eric Boullier a McLarentől „meglepő”-nek nevezte a Ferrari formáját. Az ő csapatának egyelőre nem az olaszokra kell figyelnie, miután két motorhiba is sújtotta őket Barcelonában.

„Nem számítottunk arra, hogy a Mercedes tempóját fogják hozni. A Red Bull látszólag kissé le van maradva, de nem áll rendelkezésünkre minden információ, amely alapján ezt megítélhetnénk. Talán valamivel többet fogunk tudni jövő héten, de valójában Ausztráliáig kell várni” – mondta a McLaren versenyigazgatója az Auto Hebdo újságnak.

A Red Bull az egyetlen, ahol kézlegyintéssel elintézték a különbségeket – Max Verstappen talán tud valamit, amit Wolff csak sejtett… „Igazából semmilyen meglepetés nem ért engem. Úgy gondolom, továbbra is mindenki elérhető távolságban van tőlünk” – nyilatkozott a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: