DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ezért Hamilton a legjobban fizetett F1-es pilóta

Bár a fizetések nemhivatalos listáján Fernando Alonso áll az élen 40 millió dolláros keresettel, bónuszokkal együtt a brit többet tehet zsebre idén - a Mercedes motorsport-igazgatója elmondta, miért.

Néhány héttel ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy ki mennyi pénzt keres a Forma-1-es mezőnyben, a listát pedig az a Fernando Alonso uralja, aki 40 millió dollárt teszt zsebre bónuszokkal együtt. Mögötte kilenc millióval van lemaradva Lewis Hamilton és Sebastian Vettel, bónuszok nélkül, a háromszoros bajnok marketingértékét figyelembe véve pedig valószínűsíthető, hogy több pluszpénzhez jut a Ferrari-pilótájánál, amellyel együtt Alonsót is megelőzheti a listán.



Hamilton főnöke, a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff úgy véli, pályán mutatott teljesítményét és azon kívüli tevékenységeit tekintve nem véletlen, hogy a brit ennyit keres, azt azonban kiemelte, hogy pilótája nagyon sokat tesz ezért. „Az emberek azt gondolják, hogy a divatbemutatók jelentik az ő világát” – nyilatkozta Wolff az iNews-nak. „Ő nem csak kivételes pilóta, hanem remek személyiség is egyben, és sok sztorival látja el a bulvárlapokat. Egy igazi narratívát hoz létre. Annak érdekében, hogy valakit istenítsenek, ahhoz drámát kell szolgáltatnia, Lewis pedig eleget is tesz ennek. Egy valódi médiajelenség, amellett, hogy nagyon tehetséges versenyző.”

Wolff azonban jobban ismeri Hamiltont annál, hogy csak felületesen és a csillogó külső alapján ítélje meg pilótáját – az osztrák szerint a brit tehetsége által emelkedik a többiek közül. „Lenyűgöző látni, hogyan dolgozik, a teszt során futott hosszú etapjai a legjobbnak bizonyultak. Egyszerűen hihetetlen. Lewis olyan kimagasló egyéniség, hogy amikor a csúcson teljesít, legyőzhetetlen. Ha 100%-ot tud kihozni magából, ő a te embered. Most éljük azokat a napokat, amikor rájövünk, hogy miért ül ebben az autóban, és hogy miért ő a legjobban fizetett pilóta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: