DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jól megy a Force India, Perez optimista

A mexikói F1-es pilóta szerint sokat tanultak az autóról és a gumikról is, a felkészülés a tervek szerint halad - jövő héten már a teljesítményre és a versenyszimulációra koncentrálnak majd.

A hatodik helyen zárta a barcelonai Formula-1-es teszt negyedik napját Sergio Perez és a Force India - a mesterségesen vizesített, majd fokozatosan felszáradó pályán nem viselkedett rosszul a VJM-010-02-es. Perez végül 382 kilométert tett meg és nem csak ezzel a nappal, de az egész héttel elégedettek a csapatnál.

"Az, hogy a pályára került az autónk, többszáz, a gyárban és a pálya mellett dolgozó ember kemény munkájának eredménye" - mondta Tom McCullough vezető mérnök. "Elégedettek vagyunk a hét alakulásával és nagy köszönettel tartozom mindenkinek Silverstone-ban, Brackley-ben és itt, Barcelonában. Sok kilométert tettünk meg az autóval és felfedtünk néhány olyan gyerekbetegséget, ami előfordul az új autónál."

perez-forceindia-2017



"Fontos előrelépéseket tettünk meg, sokat tanultunk a VJM-10-ről és a Pirelli abroncsokról. Nagyon várjuk már a következő hetet, ahol már sokkal inkább a teljesítményre és a versenyszimulációra fogunk koncentrálni" - értékelt és tekintett előre a szakember.

"Nagyszerű lépéseket tettünk meg, sokkal jobban megértettük az autót és megtaláltuk az abroncsok határait. Magabiztosabb vagyok már az autóval kapcsolatban. Rengeteget tanultam és a felkészülés a tervek szerint halad" - tette hozzá Perez. "Elégedettek vagyunk az utolsó nappal is, találtunk némi plusz teljesítményt. Remélhetőleg jövő héten még jobbak leszünk és bár van még dolgunk, optimista vagyok Melbourne-nel kapcsolatban."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: