DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Minden téren jobb lett az új F1

Sebastian Vettelnek, a Ferrari négyszeres világbajnokának sokkal jobban tetszik a mostani száguldó cirkusz, mint a tavalyi. A német a csapat eddigi munkáját is értékelte.

Az olasz gárda jól szerepel a spanyolországi teszteken, az eddigi három napot problémamentesen teljesítették, és a Mercedes után ők voltak azok, akik a legtöbb kört futották. A maranellóiak első embere óvatosan, mégis optimista stílusban nyilatkozott az új autóról.

A Ferrari versenyzőjének, Sebastian Vettelnek kifejezetten tetszenek az F1 újdonságai: „Azt hiszem a pilóták szemszögéből minden szempontból jobb lett a dolog. A fékezés és a kanyarodás elképesztő, sokkal több a tapadás, még alacsonyabb sebességnél is, ahol a leszorítóerő kevésbé hat. Ilyenkor ott vannak a szélesebb gumik, amikből még nagyobb tapadást érünk el.”

 vettel-barcelona-teszt-2017



A német az istálló eddigi teljesítményét is értékelte: „Nagyon sok munka áll még előttünk, de a csapat nagyon keményen dolgozik. Azt hiszem, egy olyan télen vagyunk túl, ahol megpróbáltunk a legfontosabb dolgokra koncentrálni, és ez az itteni teszten sincs másképp: a feladatainkra koncentrálunk, de a tennivalók listája még így is elég hosszú.”

A Ferrari pilótája nem foglalkozik a többiekkel: „Jó három napon vagyunk túl. Jobb is lehetett volna, de így is elegendő mennyiségű kört tettünk meg. Nem igazán figyeltem arra, hogy a többiek mit csinálnak. Az biztos, hogy a nap végén mindenki már a köridőre is figyelt, de sokkal fontosabb, hogy mi történt napközben.”

A németet arról kérdezték, milyen eredményeket jósol a csapatnak 2017-re, amire Vettel tréfás választ adott: „Nekem sincs kristálygömböm. Van ugyan két másmilyen golyóm, de azok nem mondanak sokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: