DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Igazi harcosok vagyunk!

Daniel Ricciardo, a Red Bull F1-es versenyzője nagyon örül, hogy lassan megtapasztalhatja, hol vannak az autó határai – abban azonban már most biztos, hogy nagy fizikai erőnlétre lesz szüksége idén.

Ricciardo a harmadik legjobb eredményt érte el a szerdai tesztnapon, miután összesen 67 kört teljesített a Red Bull versenygépével. A hétfői debütálás után az ausztrál versenyző úgy érezte, már sokkal magabiztosabban tudta vezetni új autóját. „Nagyon elégedett vagyok, mert még több is volt benne” – mondta Ricciardo a szerdai eredményéről. „Ma már sokkal többet tanultunk a kaszniról és a gumikról, ez egy produktív nap volt, még akkor is, ha volt egy kis gondunk a kipufogóval. Elégedettebb vagyok. Csak az a fontos, hogy jövő héten még tisztább tesztet teljesítsek.”

 Ricciardo



Barcelonában a versenyzők megtapasztalhatták, hogy mennyiben változott a 2017-es autók vezethetősége. Nico Rosberg, a Mercedes volt versenyzője korábban úgy nyilatkozott, a pilóták gladiátorrá fognak változni az idei szezon során. „Igen igazi harcosok vagyunk!” – nevetett Ricciardo. „Nem, komolyan – ezeket az autókat nehezebb vezetni, de éppen ezért szórakoztatóbb is. A 3-as és 9-es kanyar lenyűgöző itt. Ez király! Ha hőségben fogunk 50-60 kört menni, akkor néhányan a határaikon lesznek.”

Ricciardo hozzátette, nem okozott számára meglepetést, hogy a Ferrari és a Mercedes is erősen szerepelt a szerdai tesztnapon. „Ma már egy kicsivel jobban nyomtam a gázt, mint az első napon, így kezdem megérteni, hogy mit lehetséges véghezvinni ezzel az autóval” – mondta az ausztrál, aki 1,4 másodperccel maradt el Valtteri Bottas legjobb idejétől. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: