DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kiemelkedően megbízható az új Sauber

Rengeteg kör, rengeteg adat, gumitesztelés, aerodinamikai próbák - nagyszerű munkát végzett a Sauber a szerdai tesztnapon, Marcus Ericssont semmi sem hátráltatta.

Mozgalmas és színvonalas napot zárt szerdán a Sauber istállló, hiszen Marcus Ericsson 126 kört teljesített, ezzel ő lett a tesztnap második legfoglalkoztatottabb pilóta. A Sauber tovább elemezte az az új autó aerodinamikáját, tesztelte a különböző elemeket, dolgozott a beállításokon és rövid, valamint hosszabb távon is igyekezett megtapasztalni a különböző abroncsok viselkedését.

"Nagyon pozitív napot zárhattunk, mindenféle probléma nélkül, így összesen 126 kört teljesíthettem. Nagyon fontos volt, hogy végig tudjuk csinálni a teljes programunkat anélkül, hogy bármilyen meghibásodás keletkezne az autóban" - értékelte elégedetten a szerdai napot Ericsson, aki közel hatszáz kilométert tett meg a C36-01-essel.

sauber-teszt



"Ma különböző gumikeverékeket teszteltem és érdekes volt összehasonlítani a viselkedéseket a rövid és a hosszú etapokon. Intenzív programon vagyunk túl, nagyon sokat tanultunk, rengeteg adatot gyűjtöttünk, amit most elemezhetünk, hogy még jobban megértsük az autót" - tette hozzá a svéd.

Csütörtökön a Ferrari tartalékpilótája, Antonio Giovinazzi ülhet be a Sauberbe, ezzel lezárul a téli tesztidőszak első hete.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: