DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ezt mondja a Honda és a McLaren a szakításról

Szerdán kapott szárnyra a híresztelés a barcelonai paddockban, mely szerint a McLaren le szeretné cserélni a Hondát, a két fél képviselői ezért rögtönzött sajtótájékoztató formájában próbálták eloszlatni a feltételezéseket.

Finoman szólva sem kezdődött simán a McLaren-Honda 2017-es felkészülése Barcelonában: hiába a személycserék, a radikálisan átalakított erőforrás és a rajongók szívét megdobogtató fényezés, a csapat hétfőn 29, kedden 40 kört tett meg a MCL 32-essel, s bár Fernando Alonso többet körözött szerdán, még akkor is egyértelmű teljesítménybeli lemaradásban vannak, ha a köridőkből nem ajánlott hossszútávú következtetéseket levonni. A sajtó ellenállhatatlan pletykagépezete azonban a pályán látottak következtében jelentősen felpörgött, egyes források ugyanis nem többet állítottak, mint hogy a McLaren és a Honda a szakítást tervezi.



Ezt természetesen a két fél sem hagyta szó nélkül, ezért Eric Boullier, a wokingiak versenyigazgatója, és Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es projektjét irányító japán szakember rögtönzött sajtótájékoztatót hívott össze a barcelonai paddockban, hogy tisztázza a helyzetet. „Valóban szakítanunk kellene a Hondával?” – tette fel a költői kérdést Boullier. „Nem, ez egyáltalán nem szerepel a terveink között.” Japán kollégája hozzátette: „Persze, hogy nem.”

Amikor a franciát megkérdezték a teszten tapasztalt nehézségekről, így válaszolt: „Többféle problémába ütköztünk, melyek közül egyik sem alapvető, sőt, mind kijavítható. Még nem biztos, hogy most megoldást tudunk-e találni rájuk, még Hasegawa-san sem tudja, hiszen a tegnap használt erőforrásunk úton van Japánba. Szerdán végre sikerült több időt a pályán töltenünk, igaz, a szokásos bakik mellett, de ilyenek mindig előfordulnak” – tette hozzá Boullier. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: