DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Honda nem tudja, hogy mi a gond

A japán F1-es motorgyártó elnézést kér Alonsótól és Vandoorne-tól az elvesztegetett időért, de hát ez még csak teszt - vannak gondok, de biztosan meg fogják őket oldani. Legalábbis ezt mondják.

Borzalmasan indul a 2017-es Formula-1-es év a McLaren-Honda számára, hiszen bár arról volt szó, hogy a tavalyi fejlődés hasonló mértékű fejlődés követi idén, de komoly technikai hibákkal kezdték a barcelonai tesztet - nagyon komoly időmennyiséget vesztegettek el, Fernando Alonso pedig nem is finomkodott a helyzet jellemzésével. A Hondánál bocsánatot kérnek.

"Természetesen nem vagyunk boldogok a problémák miatt, de ez egy teszt. Sajnáljuk mindkét pilótát" - mondta Yusuke Hasegawa, a japánok F1-es projektjének vezetője. "Szóval rá kell jönnünk, hogy mi történt, különös tekintettel a második napon használt motorral. Egyelőre nem tudjuk a meghibásodás pontos okát."

honda_3



Az egyelőre nem biztos, hogy melyik specifikációjú erőforrást fogja használni a Honda a következő heti teszten. "Ez attól függ, hogy milyen problémára bukkanunk a keddi motorral kapcsolatban, de azt terveztük eredetileg, hogy a Melbourne-ben használandó specifikációt próbáljuk ki majd jövő héten."

"Vannak problémáink. Nem tudjuk még, hogy pontosan mi, de egyik sem alapvető gond. Ma végre tudtunk körözni, de van néhány általános hiba most is, ahogy az első napon is volt. Új elrendezésű motort készített a Honda és természetesen vannak váratlan akadályok" - magyarázta a helyzetet Eric Boullier.

"Együtt tudunk a jelenlegi olajtartállyal, de nyilvánvaló, hogy a szezon során javítanunk kell majd a rendszert. Egyelőre azonban nem ez okozza a fő gondot" - tette hozzá Hasegawa.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: