DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Honda nagyon sajnálja a McLaren pilótáit

A tíz F1-es csapat közül a McLaren igencsak a vert mezőnyben kullogott eddig mind a megtett körök számát, mind pedig a köridőket illetően, a Honda főnöke pedig próbál együtt érezni Fernando Alonsóval és Stoffel Vandoorne-nal az elvesztegetett és értékes idő miatt.

A McLaren csak limitált munkát tudott végezni a barcelonai gyakorlás első három napja során, melyet folyamatosan előbukkanó, kisebb hibák akadályoztak, a legnagyobb problémát azonban a Honda – már korábban áttervezett! – olajtartálya okozta, ezért az egész erőforrást vizsgálatnak vetik alá a japánok sakurai főhadiszállásán. A műszaki hibák miatt a sajtó természetesen újra elkezdte hangoztatni, hogy a McLaren szakítani szeretne a Hondával, a két fél azonban a barcelonai paddockban tartott sajtótájékoztatón megerősítette az egymás iránti elköteleződést.



A japánok F1-es projektjét irányító Yusuke Hasegawa mégis szomorú, hogy a McLaren két pilótája, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne sem tudott érdemi munkát végezni a katalán pályán. „Természetesen nem örülünk neki, hogy problémákba ütközünk, de ez csak egy teszt – és sajnáljuk a pilótáinkat” – idézte a Motorsport.com a szakembert. „Különösen arra kell választ találnunk, hogy mi történt a második nap folyamán használt motorunkkal.” Hasegawa szerint a hibák kijavítása után a jövő héten már a Melbourne-ben használni kívánt erőforrást akarják bevetni.

„Még nem tudjuk pontosan, mi okozhatta a keddi problémát, eddig még nem változtattunk semmit. Éppen emiatt egyelőre nem tudjuk, mekkora lépést tehetünk előre, de úgy hiszem Melbourne előtt sikerül kijavítanunk mindent” – mondta a japán, aki arra a kérdésre, hogy milyen specifikációjú erőforrást akarnak használni a jövő héten, így válaszolt: „A tegnapi probléma milyenségétől függ, de ugyanazt tervezzük igénybe venni, mint amelyet Melbourne-be viszünk majd.”

Hasegawa szerint az első nap tapasztalt olajtartály-probléma könnyen kijavítható, egy ideiglenes megoldással pedig már most enyhíteni tudtak a meghibásodáson. „Egyelőre elautóztunk a módosított olajtartállyal, de a szezon során természetesen fejleszteni szeretnénk majd. Ha esélyünk lesz rá, mindenképp szeretnénk változtatásokat eszközölni, de úgy vélem, nem okoz nagy problémát a jelenleg használt rendszer sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: