DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Ferrari tényleg ott lohol a Mercedes nyomában?

Az első két tesztnap a címvédőkről és a maranellói istállóról szólt, ám sokan még szkeptikusak az olaszok tempójával kapcsolatban – pedig az egyik F1-es csapatfőnök szerint az nagyon is valós.

Bár hétfőn még Lewis Hamilton érte el a legjobb köridőt az első barcelonai Formula-1-es teszten, a Ferrari már akkor is roppant erősen teljesített, kedden pedig már Kimi Raikkönen ugrott az élre – ráadásul úgy adott 23 ezredet a Mercedes háromszoros világbajnokának, hogy eggyel keményebb keverékű abroncson érte el a legjobb eredményét! Persze a köridőkből sosem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen többek között az üzemanyagszinteket sem ismerjük, de összességében mindenképp biztató az olaszok eddigi tempója.

Az elmúlt évek szenvedései után ugyanakkor sokan szkeptikusak a Ferrarival kapcsolatban, ám Günther Steiner szerint nagyon is valós a maranellóiak formája: „Nem, szerintem a Ferrari is kifejezetten jó” – felelte a Haas csapatfőnöke arra a kérdésre, hogy a Mercedes ismét külön ligában játszik-e. „Nem hiszem, hogy túlságosan a Mercedes mögött lennének idén. Igen biztató, amit eddig a Ferrari letett az asztalra.”

ferrari-mercedes-barcelona-teszt-2017



Steiner szerint az említett két alakulat egyelőre kiemelkedik a mezőnyből, mögöttük azonban rendkívül szoros a helyzet: „Mondjuk úgy, hogy ez a két csapat messze mindenki előtt jár, de a középmezőnyben kissé összébb rázódtunk” – idézi a szakember szavait a Motorsport.com szakoldal. „Nyilván nem láttuk még az autók valós tempóját, de izgatottak vagyunk. A pilóták imádják, az autókat keményebb lett vezetni, nagyobb fizikai kihívást jelent számukra. Számunkra még minden új, de szeretjük az újdonságokat.”

Nem mellesleg a Haas is kifejezetten erős eredményeket szállított egyelőre, így a csapatvezető szerint elképzelhető, hogy idén is hasonló teljesítménnyel rukkolhatnak elő, mint tették azt tavaly az első futamokon: „Reméljük, hogy pontot szerezhetünk, és szerintem ez reális cél lehet az eddigi két nap alapján. A dolgok persze még változhatnak, ahogy a többiek is nagyobb teljesítményre lesznek képesek, de jelenleg úgy néz ki, jó esélyünk lehet az újabb pontszerzésekre” – fogalmazott Steiner, aki a Ferrari erőforrásait is megdicsérte: úgy érzi, jelentős az előrelépés a motorcsomag tekintetében, amely egyelőre problémák nélkül működik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: