DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappenéket nem érdeklik a köridők

Eddig úgy tűnik, a Red Bull nagy magabiztossága visszafelé sült el: a tesztelés első napjaiban a Mercedes és Ferrari jóval gyorsabb volt náluk. Max Verstappen szerint azonban egyszerűen más-más programot teljesítenek.

Míg a Ferrari egyáltalán nem tűzött ki célokat 2017-re, a Mercedes pedig szintén óvatosan beszélt esélyeiről, a Red Bull nem szerénykedett: új, RB13-as autójukkal a világbajnokság megnyerését remélik, jelentették ki kerek perec. A Red Bullon azonban az első két nap alapján nem érezni az átütő erőt: hétfőn meghibásodása is volt a versenygépnek, kedden pedig Max Verstappen 1,2 másodperc hátránnyal lett harmadik a szinte azonos kört teljesítő Raikkönen és Hamilton mögött.

„Számunkra most nem az a fő, hogy megmutassuk, mennyire gyorsak lehetünk” – nyilatkozta a gpupdate.net által idézett Verstappen Barcelonában. „Ez a teszt első hete, csak a második nap, így azt hiszem, a kilométerek gyűjtése sokkal fontosabb, ahogy az is, hogy ellenőrizzük, rendben vannak-e az alkatrészek. A következő pár napban majd megláthatjuk, mennyire vagyunk gyorsak.”



A ma 89 körig jutó Verstappen – Ricciardo előtte nap 50-et teljesített – a Ferrari sebességére és Mercedes megbízhatóságára is legyintett: „Még túl hamar van ahhoz, hogy hasonlítgassunk. Ők is végzik a programjukat, mi is a miénket, a teszt későbbi részében látjuk majd, mennyire jók ők.”

„Mi nem a köridőkre összpontosítunk, ahhoz túlontúl korán van. Mindenki a saját programját követi, nem igazán tudni, épp hol tartotok. Kisebb problémákra lehet számítani, mert lényegében bejáratás zajlott, és korábban még sosem ültem az autóban. A mai nap azonban az igazat megvallva nagyon pozitívan alakult számunkra” – emlékeztetett Verstappen, hogy az RB13 azon kevés autók közé tartozott, melyeket nem járattak be filmnap keretei között, így az első rendszerellenőrzéseket már a teszten kellett végrehajtani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: