DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vandoorne talált pozitívumot is a McLarennél

Idén is rendkívül sok problémával indul a wokingi F1-es istálló felkészülése a szezonra, a csapat belga versenyzője azonban így is optimista – persze annak ő is örülne, ha többet lehetne a pályán.

Borzalmasan kezdődött a barcelonai teszt a McLaren-Honda számára: hétfőn Fernando Alonso dobhatta ki a kukába némi túlzással a teljes napot, kedden pedig Stoffel Vandoorne körözését hátráltatták problémák. A tavalyi Bahreini Nagydíjon már bemutatkozó, ám tulajdonképpen újoncnak számító pilóta azonban így sem csak a csalódottságának adott hangot a nap végén:

„Úgy gondolom, pozitívumként tekinthetünk arra, hogy négy hónap kihagyás után újra autóba ülhettem. Jól éreztem magam így az elején” – idézi szavait az F1i.com. „Azonnal kényelmesen és magabiztosan éreztem magam az autóban. Ez egy biztató jel. Ha az új szabályok miatt új az autód, s rögtön magabiztos vagy, azt jó kezdésnek lehet tekinteni. Sajnos délelőtt motorproblémáink voltak. Még vizsgáljuk a pontos okokat. Kár, hogy emiatt nem tudtunk több kört megtenni.”

vandoorne-mclaren-barcelona-teszt-1-dppi



Vandoorne természetesen bízik benne, hogy az első teszt hátralévő két napján, valamint a jövő heti második felvonás során ennél jóval többet tudnak majd körözni, ez ugyanis nem csak a McLaren számára, hanem saját magának is fontos lenne:

„Ez az első tesztnapom. Fernando nem tudott sok kört teljesíteni tegnap. A holnap és a holnapután különösen fontos lesz számunkra, ezért megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni az összes pályán töltött körünkből. Igyekszem a lehető legtöbb visszajelzést adni a csapatnak, de ez a saját magam szempontjából is fontos. Ez lesz az első szezonom a Formula-1-ben, szóval minden egyes megtett kört komoly jelentőséggel bír számomra” – mutatott rá a belga versenyző. „Keményen fogunk dolgozni az este folyamán, s reméljük, holnap erősebben térhetünk vissza a pályára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: