DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Stroll a kicsúszása ellenére is magabiztos

Nem sikerült a legjobban az első hivatalos F1-es tesztnapja a Williams újoncának, hiszen már délelőtt meglátogatta a kavicságyat, autója pedig annyira megsérült, hogy nem is tudta folytatni a munkát.

Hétfőn még Felipe Massa vezethette a Williams 2017-es autóját Barcelonában, kedden azonban már az újonc Lance Strolle-on volt a sor, hogy teljesítse első hivatalos tesztnapját a Formula-1-ben. Ez azonban nem sikerült túl hosszúra, köszönhetően annak, hogy már a második kifutása alkalmával hibázott, a kavicságyon átszánkázó autója pedig olyan sérüléseket szenvedett, amely miatt idejekorán véget is ért a grove-i istálló számára a második nap.

„A második etapomon történt, még épp csak ismerkedtem az autóval. Alacsony volt a tapadás, egyszerűen elvesztettem az irányítást az autó felett, meglepődtem” – nyilatkozta a történtek után Stroll. Amikor arról kérdezték, hogy a videón is látható eset ártott-e az önbizalmának, így felelt a kanadai:

„Nem, egyáltalán nem. Csak sajnálatos, ami történt. Egy megpördülés, és meg is sérült az első szárny, de ilyen a Formula-1. Az autó nagyon komplex. Nincs sok lehetőség a hibára, és én még csak most ismerkedem az autóval. Ilyen előfordul, de ez egyáltalán nincs hatással az önbizalmamra” – fogalmazott Stroll.

„Ezek még csak az első napok, és alig néhány kört tettem meg. Sokkal több körözésre van szükségem, hogy megértsem, hol is tartok én és hol az autó. Sokkal tisztább fogunk kapni, ha már többet vezettem, de jó érzés volt végre megtörni a csendet, és már várom, hogy újra autóba ülhessek. Összességében nagyon elégedett voltam abban a néhány körben, amíg mentem” – mondta a pilóta, aki minden idők második legfiatalabb F1-es újonca lehet az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon. Az Auto Motor und Sport információi szerint egyébként Stroll az eredeti tervekkel ellentétben már szerdán újra lehetőséget kaphat, hogy tovább ismerkedjen az autóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: