DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon már első nap meggyőzte a Force Indiát

Erős köridő, 400 megtett kilométer és értékes visszajelzések: ezek – egy kisebb műszaki hibával együtt – jellemezték Esteban Ocon első tesztjét új csapatában.

A három keddi piros zászló egyike a VJM10-hez fűződött, amely az ebédszünetet megelőzően állt meg Esteban Ocon alatt füstöt eregetve: az incidensnek azonban nem volt komoly következménye, olyannyira, hogy a francia 86 kört – 400 kilométert – teljesített a 18 órai leintésig. Azon három versenyző közé tartozott (Hamiltonnal és Magnussennel együtt) akik használták a szuperlágy abroncsot, mellyel ötödik legjobb időt futott, 1:22.509-et.

„Rendkívül élvezetes első napon vagyok túl a VJM10-zel. Bár természetesen ezek még nagyon a kezdeti napok, az első érzések pozitívak, és jó irányt találtunk a beállításhoz” – áll a fél szezon F1-es tapasztalattal rendelkező Ocon nyilatkozata a Force India sajtóanyagában. „Az egyedüli probléma egy olajszivárgás volt az ebéd előtt, de nem veszítettünk miatta sok pályaidőt, és elégedett vagyok azzal, amennyi kört futottunk.”



„Hasonló előrelépésben bízom holnap és utána. Ez volt az első tapasztalatom, melyet új generációs autóban szereztem, és azt kell mondanom, tényleg fenevadak: rendkívül meggyőzőek a gyors kanyarokban, és a lassúakban is érezhető a javulás, egyszóval előrelépés” – részletezte benyomásait a nagyobb leszorítóerejű versenygépekről.

A Force Indiát már első napján sikerült meggyőznie arról, hogy megérte őt választani: „Esteban visszajelzései jó irányba tereltek bennünk az autó kiegyensúlyozását illetően. Többféle gumikeveréket használt, beleértve a szuperlágyat, lágyat és közepest. Örülök, hogy sikerült túllépni az előzetesen megcélzott körszámot, és rengeteg értékes adatot felhalmozni” – mondta Tom McCullough, a Force India főmérnöke.

Holnap a csapat fejlesztőpilótája, Alfonso Celis vezeti a VJM10-et, az utolsó napon pedig Ocon és Sergio Perez is lehetőséget kap. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: