DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ferrari: Nem tudjuk, bajnokok lehetünk-e

Sergio Marchionne, az olasz cég első embere szerint egyértelműen érezhető, hogy az istálló F1-es autója javult a tavalyihoz képest. Nagy célokat azonban továbbra sem tűz ki.

Bár a Ferrari hírzárlatot rendelt el a barcelonai teszt kezdetére, ami azt jelenti, hogy Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen csak szerdától fogva nyilatkozhat benyomásairól az új SF70H-t illetően – a sajtó bosszúságára –, a tiltás nem vonatkozik a Ferrari elnökére, Sergio Marchionnére, aki a csapat eddigi teljesítményét értékelte. Annak ellenére, hogy sokan a Red Bullt várták a Mercedes fő kihívójának, a tesztelés során eddig az olaszok kerültek a legközelebb hozzájuk.



„Az új Ferrari SF70H erőteljesebb, mint amire számítottunk. Boldog vagyok, az alapján, amit eddig láttam, megfelelünk az előrejelzéseinknek” – idézi Marchionnét a grandprix247.com. A Ferrari tavaly az elvárásokkal szemben csak a harmadik erőt képviselte, ezért nem mertek idén világbajnoki reményekről álmodni. Az óvatosság továbbra sem változott: „Nem tudom, hogy képesek leszünk-e megnyerni a bajnoki címet, azt azonban tudjuk, hogy nagy lépést tettünk meg előre.”

A Ferrari a 2015-ös eredményeken felbuzdulva az előző szezonban a vb-cím megszerzését jelölte ki saját magának, ezt a várakozást azonban csúnyán alulmúlták, az alakulat futamot sem nyert. Marchionne ezzel magyarázta, hogy ennek az évnek bárminemű célkitűzés nélkül vágnak neki: „Idén nem fogok beleesni ugyanebbe a csapdába. Várjunk, addig, amíg kialszanak a fények a pályán” – mondta korábban az olasz-kanadai elnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: