DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Változni fog-e a Renault színe Melbourne-ig?

A francia F1-es csapat tavaly átmeneti festést használt a tesztek során, és bizonyos hírek szerint a jelenlegi sárga-fekete kombináció is csupán egy ideiglenes megoldás lehet a részükről.

A Forma-1-be gyári erőkkel tavaly visszatérő Renault nagy csinnadratta keretein belül mutatta meg új csapatát és pilótáit Párizsban, a közönség azonban némileg csalódott, hiszen egy minimális sárgát tartalmazó, egyébként teljesen fekete gépet tártak eléjük. A helyzet a teszteken sem változott, hiszen Jolyon Palmer és Kevin Magnussen is ezzel a géppel rótta a köröket, a változásról szóló pletykák pedig igaznak bizonyultak, hiszen Melbourne-ben részben visszatértek a legendás első próbálkozásokhoz, és kanárisárgába öltöztették az R.S. 16-ost.



Az 1997 és 2005 versenyzett Jordanekre emlékeztető dizájn egész évben megmaradt, az autóval pedig mindössze három alkalommal szereztek pontot a pilóták, és összesen nyolc egységgel a kilencedik pozícióban zártak a konstruktőrök között. A holtszezon azzal telt, hogy a Renault folyamatosan bizonygatta előrelépését, legalábbis ami az infrastruktúrát illeti, alig egy héttel ezelőtt pedig elsők között mutatták be 2017-es modelljüket, az R.S 17-est.

A tavalyi tesztfestés helyett a csapat egy sárga-fekete színezésű gépről rántott le a leplet Londonban, a sajtóban azonban olyan híresztelések is megjelentek, hogy a Renault ismét változtatni fog az Ausztrál Nagydíj előtt, akárcsak a tavalyi szezonban. Nos, az Auto Bild megérdeklődte a csapat egyik tagjától, hogy valóban így lesz-e, az viszont rövid válasszal oszlatta el a ködöt: „Nincsen semmilyen alapja ezeknek a pletykáknak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: