DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Teszt: Van mit kivizsgálni a Hondánál

Fernando Alonso tette meg a legkevesebb kört a barcelonai F1-es teszt első napján, a japánok pedig kivizsgálják a technikai probléma okát - a spanyol érthetően nem volt elégedett.

Nem kezdődött jól a 2017-es tesztidőszak a McLaren-Honda számára, hiszen egy technikai hiba miatt nagyon sokáig állt a bokszban Fernando Alonso és végül mindössze 29 kört tudott megtenni - igaz, legalább ennyit meg tudott, az is valami. Az, hogy a köridőt tekintve csak a sauberes Marcus Ericssont tudta megelőzni, másodlagos, de elégedettek semmiképp sem lehetnek az első nappal.

"Az olajrendszerrel volt problémánk, jelenleg ennyit tudunk. A Honda visszaküldi a motort és kivizsgálják, hogy mi történt, majd elmondják nekünk" - mondta Eric Boullier az Autosportnak. "Ez természetesen csalódás, hiszen tegnap filmes napunk volt, mentünk száz kilométert és többé-kevésbé minden rendben volt, úgyhogy kicsit meglepődtünk, hogy gondjaink támadtak az erőforrással."

alonso-mclaren-teszt



"Szerintem a Honda olyan profin reagált a helyzetre, amennyire csak lehet. Csalódottak voltak, de rögtön leültek, beszélgetéseket folytattak Japánnal, voltak megbeszéléseink. A vizsgálat után majd meglátjuk, hogy mit csinálunk. Azért döntöttünk úgy, hogy kivesszük a teljes motort, hogy ne maradjon semmi gyanús ne maradjon bent" - magyarázta a szakember.

"Alonso természetesen percről percre értesült arról, hogy mi történik, szóval nyilvánvalóan nem volt túl boldog reggel. De itt volt tegnap, vezette is az autót néhány kört és szerintem inkább volt boldog, mint nem, én így éreztem. Persze ez most váratlanul ért mindenkit" - tért ki a kétszeres világbajnokra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: