DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Magnussen: Sosem mentem még itt ilyen gyorsan

Érdekes élmények érték Kevin Magnussent a Haasszal töltött első tesztnapján, és annak ellenére sem csalódott, hogy a napi időveszteségük egy részét az ő kisebb balesete okozta a csapatnak.

A dán versenyző 51 körig jutott hétfőn, amelyek közül a leggyorsabb során 1:22,894-nél állította meg a stoppert, ezzel pedig az előkelőnek mondható negyedik helyen zárta a napot a tömegből kimagasodó Mercedes, Ferrari és Williams mögött. Pedig a Haas napja nem volt sima, a viszonylag kevés megtett kör néhány műszaki hibának, na meg Magnussen délelőtti kicsúszásának köszönhető, aki ekkor az autó elejét is megrongálta kissé a fallal való találkozás során.

C5rjdVBWYAEa289



„Megpördültem, miután elég durván blokkoltam a hátsó kerekeket” - próbálta egy kézlegyintéssel elintézni az F1-es szezon első balesetét a dán, akiben nem ez, hanem az autók megnövekedett tempója és tapadása hagyta a legmélyebb nyomot.

„Több kört terveztünk, de egyúttal számítottunk is rá, hogy lesznek problémáink. Szenzorok és különféle gondok miatt ugyan állnunk kellett egy darabig, de semmi aggasztó nem történt, ezeket meg tudjuk javítani. Ezektől eltekintve az autó jól működött.”

„Volt néhány köröm, amelyben jobban odatehettem magam, persze közel sem voltunk a maximális teljesítményhez, de így is jó érzést keltett, és máris ez lett a leggyorsabb köröm, amit valaha futottam Barcelonában, ami érdekes tapasztalat!” - zárta nyilatkozatát a dán, aki 2014-es debütálása óta a McLaren és a Renault autóját is vezethette már, a mai nappal pedig ő lett a mezőny első pilótája, aki az F1 jelenlegi mind a négy motorgyártójának V6-os erőforrását kipróbálhatta már.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: