DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

"Hogyan tettek meg mások 120-150 kört?"

Carlos Sainz nem érti, hogy hogyan tudtak ilyen sok időt pályán tölteni a topcsapatok az első F1-es teszten, nekik voltak kisebb problémáik - a céljuk az, hogy egy nap elérjék a száz kört.

A Mercedes éa Ferrari halmozta leginkább a köröket az idei első Formula-1-es tesztnapon, hiszen a Hamilton-Bottas páros összesen 152, Sebastian Vettel pedig 129 kört tett meg Barcelonában. Rajtuk kívül csak Felipe Massa és a Williams lépte át a százas határt, mindenki más messze elmaradt ettől - így volt ezzel a Toro Rosso is, ahol Carlos Sainz ült a volán mögött.

"Több kört terveztünk annál, mint amennyit végül megtettünk. Találtunk néhány hibát az autó körül, improvizáltunk és megoldottuk a nap folyamán, de tudtuk, hogy ezek feltűnhetnek. Amit viszont nem értek, hogy hogyan tettek meg mások, a topcsapatok 120-150 kört. Persze az első tesztnapok mindig kemények és nem hasonlíthatod magad a Mercedeshez és a Ferrarihoz" - mondta a riportereknek Sainz.

sainz-tororosso-teszt



"Az első napon együtt kell dolgoznia a motornak és a karosszériának. Kisebb hibákba ütközöl itt vagy ott, ami kicsit lelassít, de ez tipikus. Ezúttal egy kicsit inkább a karosszériával volt gond, de úgy összességében mindennel. Remélhetőleg Danyiil sokkal több kört tesz meg holnap, mint amennyit ma én" - magyarázta a spanyol.

"Remélhetőleg egyre többet tudunk majd pályán tölteni és egészen odáig növeljük a körszámot, amíg el nem érjük a százat, vagy legalább meg nem közelítjük. Ez a célunk a teszt hátralévő részére" - jelentette ki.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: