DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ennél sokkal gyorsabbak lesznek az F1-es autók

Daniel Ricciardo szerint ez még csak a kezdet - ugyan már az első F1-es tesztnapon jobb kört mentek, mint a tavalyi kvalifikáción, ennél sokkal többre lesznek képesek.

Nem volt zökkenőmentes az első Formula-1-es tesztnap a Red Bull számára, komoly időveszteséget eredményezett nekik egy szenzor meghibásodása, így Daniel Ricciardo csak ötven kört tett meg - kevesebb, mint fele annyit, mint amennyit a fő riválisnak tartott Mercedes és Ferrari. Az ausztál versenyző azonban nem aggódik.

"Nem teljesítettem sok kört, de a délután már jobban alakult" - mondta az edzést követően Ricciardo, aki alatt három kör után állt meg a Red Bull, piros zászlót okozva ezzel. "Még mindig voltak kisebb problémáink, de az utolsó két óra már sokkal inkább olyan volt, mint egy rendes teszt, nagyrészt az autóban voltam és jó érzés volt pozitívan zárni a napot."

ricciardo-redbull-teszt



"Határozott lépésekkel fogunk haladni és remélhetőleg holnap Max több kört tud megtenni, így több dolgot tudunk beállítani" - tekintett előre a keddi napra, ahol csapattársa, Max Verstappen mehet majd ki a pályára. Ricciardo ideje végül bő egy másodperccel maradt el Hamiltonétól és az ötödik helyen zárt hétfőn. Az új autók viszont tetszenek neki.

"Szerintem ennél még sokkal többre is képesek. Az időjárás hűvös, az aszfalt is elég hideg, a gumik valószínűleg nem érik el az optimális hőfokot. Mégis, Lewis gyorsabb volt, mint a tavalyi kvalifikáción, szóval már most gyorsabbak vagyunk és szerintem ennél még sokkal gyorsabbak leszünk" - mondta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: