DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Megérkezett a Haas idei modellje is

Az amerikai F1-es istálló utolsó előttiként tárta nagyközönség elé 2017-es autóját, a VF-17-est, mellyel egy-két helyet szeretnének előrelépni az erősorrendben. Nem lesz könnyű dolguk.

Több ellenfelével ellentétben nem okozott meglepetést a Haas második F1-es autójának dizájnja, hiszen a szombati filmforgatási napon készült néhány kémfotó elárasztotta az internetet, a gárda azonban nemrég mégis hivatalosan, stúdióképek formájában is bemutatta a VF-17-es modelljét.

A 2016-os autóval szemben a legnagyobb eltérés a több sötérszürke szín megjelenése a karosszérián, és a többi 2017-es géphez hasonlóan ezen is megtalálható a cápauszony, valamint az aerodinamikailag hatékony, ám kevésbé esztétikus orrkialakítás. 

"A pedálok változatlanok maradtak, ám azon kívül minden új az autón" - idézte a Motorsport.com Günther Steinert, a Haas csapatfőnökét. "Mindig gyorsabb autót szeretnél építeni, ezért könnyűnek kell lennie. Ennek érdekében ráhelyeztünk némi ballasztot a megfelelő súlyfelosztás miatt. Az aero teljesen új, ahogyan az abroncsok is, ezért beépíthető állíthatóságra volt szükségünk."

"Külsőre az autó sokkal jobban néz ki, könnyebb és aerohatékonyabb is egyben. Minden, amit sikerült megtanulnunk az új autóról, azt itt is hasznosítottuk" - tette hozzá az olasz.

Az amerikaiak 2017-ben a Romain Grosjean-Kevin Magnussen párossal állnak rajthoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: