DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Nagy az önbizalom a Haasnál

A Haas F1-es alakulata nemrég mutatta be 2017-es modelljét, a VF-17-est, melynek apropóján az alapító néhány mondatban meghatározta csapata útját.

A Kannapolisban és Banbury-ben is székhellyel rendelkező istálló tavaly remek szezont futott a Forma-1-ben, hiszen 29 pontjának köszönhetően megelőzte a Renault, a Saubert és a Manort is, és újoncként a nyolcadik helyen zárta a konstruktőrök pontversenyét. Általában azt szokták mondani, hogy minden debütáns második éve a legnehezebb, a Haas azonban idei autójával, a VF-17-essel még magasabbra szeretné helyezte a lécet, hiszen az a tervük, hogy egy, esetleg két helyet előre ugorjanak a tabellán.

„Forma-1-es résztvevőként már rendelkezel némi hitellel mások előtt, ezt pedig hagyományos értelemben vett hirdetéssel nem lehet elérni” – nyilatkozta a csapat alapítója és tulajdonosa, Gene Haas. „Az emberek úgymond 'mutasd meg'-et játszanak, hiszen addig nem hisznek benned, amíg nem mutatsz fel nekik valamit. Az volt az eredeti koncepciónk, hogy bebizonyítsuk, meg tudjuk csinálni azokat a dolgokat, melyeket mások nem, ezzel pedig eljutunk ahhoz, hogy szerszámgép-készítők vagyunk.”

„Nagyobb, jobb, gyorsabb, könnyebb – ezért küzdünk ebben a szakmában, egyúttal pedig a motorsportban is. Az emberek látnak minket a Forma-1-ben, és kezdik elhinni, hogy a Haas Automation remek szerszámgépeket gyárt” – tette hozzá Haas, aki vasárnap nem csak új F1-es autóját mutatta be a világnak, de Floridában NASCAR-csapata, a Stewart-Haas Racing első Daytona 500-sikerét is szeretné elérni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: