DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Két oka van az önbizalomra a Toro Rossónak

A 2016-ban a konstruktőrök között hetedik helyen végző F1-es alakulat célja természetesen az előrelépés: az önbizalom már megvan hozzá, hiszen több szegmensben is stabilnak tűnnek a csapat alapjai.

A Toro Rosso 2017-es modelljének bemutatásával teljessé vált az idei mezőny képe autófronton – a faenzaiak nem siették el a leleplezést, hiszen az első tesz előestéjén mutatták be az STR12-est a barcelonai paddockban. A gárda csapatfőnöke, Franz Tost minden korábbinál bizakodóbb a szezont illetően, még a sportág vezetésében bekövetkezett változás után is: „2017 nagyon fontos év, hiszen már nem Bernie Ecclestone irányítja a hajót, ő volt az, aki egy kis érdeklődésre számot tartó sportot világméretű jelenséggé duzzasztott. Mostantól új tulajdonosokkal fogunk együtt dolgozni, akik eléggé képzettnek tűnnek ahhoz, hogy fejlesszék az üzletet a jövőben.”

Az osztrák persze kitért Toro Rosso új gépére is. „A radikális szabályváltozások miatt az autónk, az STR12 élete tiszta lappal kezdődött, de ugyanazok által lett tervezve és építve Faenzában, valamint Bicesterben, akik a tökéletes csomaggal rendelkező elődjét is megalkották. Az elmúlt hetekben mindenki nagyon keményen dolgozott annak érdekében, hogy versenyképes szezonunk legyen. További okot ad a bizakodásra, hogy egy olyan erőforrást építhetünk be az autónkba, mely eddig a legerősebb a hibrid érában, hiszen visszatértünk a Renault kötelékébe. A francia gyártó tavaly hatalmas lépést tett előre, mostani motorjuk pedig elegánsan és takarosan illeszkedik a csomagunkba.”

„A Scuderia Toro Rosso arról ismert, hogy a Red Bull Young Driver Programme részeként fiatal pilótáknak segít az előrehaladásban. Ebben az évben kicsit más a helyzet, hiszen Danyiil Kvjat negyedik évét kezdi a Forma-1-ben, Carlos Sainz pedig harmadik szezonjára készül velünk. Nagyon tehetséges párosunk van, és tudom, hogy keményen készültek az elmúlt hónapokban, hogy készen álljanak az új autók jelentette fizikai kihívásokra. A helyszínekre utazó csapat is kellően edzett, összességében pedig eléggé stabilak vagyunk ahhoz, hogy nagy reményekkel várjuk az új szezont, amelyben a fejlesztési verseny sokkal intenzívebb lesz az előző években megszokottnál” – tette hozzá Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: