DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone jobbkeze is távozik az F1-ből

A 87 éves üzletember januári leváltását követően csak idő kérdése volt, hogy mikor hagyja ott a száguldó cirkuszt az a férfi, aki a brit minden lépését követte a paddockban.

Bernie Ecclestone-t úgy ismerték a Forma-1-ben, mint aki mindenre kiterjedő figyelemmel rendelkezik a száguldó cirkusz rendszerében, legyen szó csapatokról, pilótákról, vagy éppen paddockban uralkodó kesze-kusza viszonyokról. Egy ilyen hektikus sportágban azonban még ő sem tudott mindent egyedül csinálni, és az elmúlt 27 évben szárnysegédjével együtt járt-kelt a Forma-1-es helyszíneken.



Az a bizonyos jobbkéz nem más, mint Pasquale Lattunedu, akit a sajtó csak a „paddock rendőreként” ismert. Hogy miért? A francia feladata volt például az, hogy rend és fegyelem uralkodjon a garázsok mögött, ő szabta meg a csapatok gurulói palotáinak, a motorhome-oknak a helyét, de a médiaakkreditációk is az ő kezében futottak össze, így például azt is ellenőrizhette, hogy valaki érvényesen tartózkodik-e a paddockban, avagy sem.

Lattuneddu hivatalos beosztásban a Formula One Management műveleti igazgatójaként segítette Ecclestone munkáját, szerepét pedig jól jellemzi, hogy a Red Bull utóbbi 80. születésnapjára készített járókeretre még egy „Lattuneddu” feliratú gombot is elhelyezett. Ám brit a Forma-1 éléről történő távozásával a francia napjai is megszámoltattak a sportágban, hiszen az olasz sajtó szerint követni fogja főnökét a száguldó cirkusz „kijárat” feliratú ajtaján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: