DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Csapatfőnöke védi a McLaren narancs festését

A várakozásoknak megfelelően a wokingi alakulat autója idén alapvetően narancs – és részben fekete – színekben fog pompázni, ez azonban nem aratott osztatlan sikert az F1-es rajongók körében.

Egyértelműen éj éra veszi kezdetét idén a Formula-1 történetének legtöbb statisztikai mutató szerint második legsikeresebb alakulata számára, hiszen hosszú idő után nem Ron Dennis vezeti a vállalatot. A legendás csapatfőnök távozásának jeleként az autó nevéből is eltűnt az MP4, helyette megjelent az MCL kombináció, Zak Brown szerint ugyanakkor nem szabad teljesen hátat fordítaniuk az istálló rendkívül sikeres elmúlt évtizedeinek.

Mindenesetre a festésében is visszatért a gyökerekhez a McLaren, hiszen a 2017-es gép főként narancs, részben fekete színekben pompázik. A rajongók már évek óta követelték ezt a váltást, most mégsem teljesen pozitív a fogadtatás: számos csalódott véleményt lehet olvasni szerte az interneten. Brown igyekezett megvédeni az idei autó festését:

mclaren-narancs-brown-2017



„Egy tucat ember vett részt a teljes folyamatban. Számtalan különböző festést néztünk meg, és rengeteg vélemény hangzott el” – idézi szavait a Motorsport.com szakoldal. „A legelvetemültebb McLaren-rajongók észreveszik az autó hátulján az ívet, emellett úgy érezzük, a narancssárga meglehetősen kitűnik a mezőnyből, ráadásul ez egy elég élénk narancssárga. Aztán ha elsétálsz az autó hátulja felé, láthatod, hogy a fekete már más jellegű.”

„Szerettünk volna valami elegánst és hatásost kitalálni, ezért gyakran megnéztük, hogyan fest a tévében. Ha csak elölről nézel rá, szimplán narancsszínűnek tűnik, s csak kanyarodásnál látod, hogy mégsem teljesen az. Szerintem roppant szubjektív eldönteni, hogy mely festések nagyszerűek és melyek nem. Mi személy szerint imádjuk, és bízom benne, hogy ha száz embert megkérdeznénk róla, a többségnek tetszene, de nyilván lesznek más vélemények is” – fogalmazott Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: