DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Red Bull bemutatta 2017-es autóját

A Milton-Keynes-iek rájátszottak a babonákra: vadonatúj versenygépükről, az RB13-asról 13 óra 13 perckor hullt le a lepel - az autóval egyértelműen a világbajnoki cím az alakulat célja.

A Red Bull Racing egy, a balszerencsés 13-as számra rájátszó promóvideó formájában mutatta meg a nagyközönségnek 2017-es autóját, az RB13-ast. A változatlan festésű modell-lel nem kisebb célt tűzött ki maga elé az alakulat, mint hogy visszaszerezze a világbajnoki címet az elmúlt három szezon egyeduralkodójától, a Mercedestől.



A stabilitás mindenképp a gárda mellett szól, sőt, ha lehet, az erős alapokra még erősebb fal került, hiszen az elmúlt néhány évvel ellentétben Adrian Newey, a korábbi világverő modellek megalkotója is intenzíven részt vett az RB13-as megálmodásában. 

Ahogyan azt várni lehetett, az új autón is megtalálható a cápauszony és a kitüremkedő orrkialakítás. "Nagyon gyönyörű ez az autó" - mondta nemrég Daniel Ricciardo, amikor megnézte a modell első képeit. "Elég agresszívnek néz ki ez a gép, remélem ez azt is jelenti, hogy kellően gyors lesz majd. Egyelőre várjuk ki a végét" - tette hozzá Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: